XS
SM
MD
LG

Igokea i Borac za titulu šampiona BiH

Aleksandrovčani su dobili prvi polufinalni duel sa dvadeset razlike, a večeras u Bijeljini domaći su pružili neočekivan otpor.
Budućnost je mogla i do treće utakmice protiv Igokee, sekunde su odlučivale. Gosti su imali i 15 poena viška u toku treće četvrtine, a u posljednjih tri minuta publika je bila na nogama. Domaći su uspjeli da spuste razliku na samo jedan poen, a onda je krenula završnica koja je trajala kao vječnost.

 


Na svakih par sekundi faulovi, mnoštvo slobodnih bacanja i na kraju 90:92 za Igokeu. Sjajna partija Budućnosti u čijim su se redovima izdvojili Ilić sa 28, Božović sa 17 i Đekić sa 13 poena. Kod gostiju Kondić je postigao 23, Marić 22, a Jošilo i Đorđević po 14 poena.
Sa druge strane, košarkaši banjalučkog Borca savladali su Široki Brijeg 75:59 u drugoj utakmici polufinalne serije Lige BiH i poslije 19 godina izborili plasman u finale domaćeg šampionata. "Crveno-plavi" potpuno zasluženo su došli i do drugog trijumfa protiv starog rivala. Od početka utakmice tim Zorana Kašćelana bio je u prednosti. Gosti su zaprijetili samo u drugoj četvrtini kada su otišli na poen zaostatka.
Finalna serija Lige BiH između Igokee i Borca biće igrana na tri pobjede.