XS
SM
MD
LG

Jagodić pred Zrinjski: Nije nam moranje, ali jeste velika želja

Foto/ Rade Šešlak

Fudbaleri dobojske Sloge ugostiće na svojim "Lukama" u petak Zrinjskog u utakmici 31. kola Premijer lige BiH. Praktično, Dobojlije imaju meč loptu za opstanak, no jasno je da Zrinjski nije ekipa kojoj bi se moglo prijetiti.

Svjestan je toga i strateg Dobojlija, Vlado Jagodić, koji ističe da nije moranje da se savladaju Plemići, ali da svakako postoji velika želja da se savlada najjača ekipa lige.

- Zrinjski je uvijek favorit i bilo bi pogrešno reći da je drugačije protiv nas. Djeluju nepobjedivi, ali je ovo situacija koja nama daje za pravo da budemo optimisti i da kolo ili dva do kraja saberemo dovoljno bodova da ne strepimo, kao što će većina u zoni ispadanja stepiti. Ja nikada nisam svoju ekipu stavio u podređeni položaj sa bilo kim da igrama i zato kažem da je jasno da Zrinjski djeluje nepobjediv, ali je i jasno da mi imamo kvalitet i da je ovo jedan lijepi sportski izazov. Nije nam moranje, a želja je izražena da se upravo protiv Zrinjskog odigra dobra utakmica i da pokušamo osvojiti dovoljno bodova koji bi nas doveo u prilično spokojnu situaciju dva kola prije kraja, rekao je Vlado Jagodić, pa dodao:

- Teško će biti, ali teška nam je utakmica bila i protiv Tuzla Cityja. Ja još nisam 100% siguran da li će moja ekipa biti bolje igrati prvo ili drugo poluvrijeme, ali bih najsretniji bio da igramo kompletnu utakmicu sa taktičkom odgovornošću koja je apsolutno potrebna protiv Zrinjskog. To što Bilbija i Zlomislić imaju po tri kartona je bitno, to što se meni oporavio i Uglješa Stevanović i što Karlo Stapić trenira sve bolje i što se širi kadar kako vrijeme prolazi i približava kraj sezone su slatne muke. Kada sve stavim ona jedno mjesto dolazimo do činjenice da će to biti zanimljiva utakmica i da publika koja se opredijeli da dođe da će imati šta da vidi. Ja sam već rekao Sloga je uspjela u septembru pobijediti Zrinjskog, ja sam Zrinjskog pobijedio i sa Borcem i sa Radnikom. Dakle, ništa nije nemoguće. Jakirović je napravio fantastične stvari, došao je njegov prijatelj Rendulić i nastavio i Zrinjski impresivno igra. Zrinjski ima najkompletniji igrački kadar i svi igrači mogu imati na nivou koji je potreban Zrinjskom. Mi to znamo i nastojaćemo u otvorenijoj utakmici, u utakmici gdje bi igrači trebali da imaju dodatni motiv, kao što i ja imam, pokažemo da protiv ovakve ekipe možemo igrati. I dalje se držim onog stava da su najspremniji i najzdraviji i najbitniji. Koga nema, bez njega se mora. Širi se kadar, ali i dalje to nije idealno. Izašli su neki igrači iz viroze, temperatura kada napadne igrača ona dosta toga uzme iz igrača. Sa medicinskom službom ćemo procijeniti stvari, a na teren će izaći samo oni najzdraviji i najspreminiji. Pozivam i navijače da dođu u što većem broju i istinski bodre svoj klub jer u ovoj utakmici bi mi mogli da materijalizujemo sve ono zbog čega sam i ja ovdje i ova grupa grupa igrača sa ljudima koji vode klub žele od početka, a to je da Sloga i naredne godine bude premijerligaš. 

Utakmica Sloga - Zrinjski igra se u petak od 17 sati. 


Sarajevo 2 : 4 Igman
Posušje 2 : 1 Velež
Sloboda 1 : 2 Željezničar
Sloga Meridian 2 : 1 Borac
Leotar 2 : 1 Široki Brijeg
Tuzla City 3 : 0 Zrinjski
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 33 25 3 5 78
2 Borac 33 18 4 11 58
3 Željezničar 33 15 8 10 53
4 Sarajevo 33 15 7 11 52
5 Široki Brijeg 33 13 9 11 48
6 Velež 33 11 12 10 45
7 Tuzla City 33 10 7 16 37
8 Igman 33 9 10 14 37
9 Sloga Meridian 33 10 7 16 37
10 Posušje 33 10 7 16 37
11 Leotar 33 9 7 17 34
12 Sloboda 33 7 11 15 32