XS
SM
MD
LG
12.05.2023 infoprijedor.ba

Teodora i Majo slavili u Prijedoru

U Prijedoru je završena 62. Međunarodna ulična trka “Prijedor 2023”. Pobjednik je Hilari Kiptum Majo Kimajo u kategoriji seniora.

– Ovo je odlična trka. Zaista sam presrećan što sam ovdje drugi put pobijedio. Odlična atmosfera i sjajni ljudi. Bilo je klizavo zbog kiše, ali uspio sam da pobijedim – rekao je Majo Kimajo.
Teodora Simović iz Novog Pazara pobjedila je u kategoriji seniorki.

– Zaista sam srećna što sam nastupila i pobjedila u ovako jakoj konkurenciji. Pre nekoliko dana sam došla sa priprema reprezentacije Srbije i ovo mi je bila prva kontrolna trka pred dalja takmičenja. Ova pobjeda je dokaz da sam u dobroj formi i da je ovo samo početak dobrih rezultata za koje se spremam. Ovo mi je prva trka ove sezone i nju bi, kao sportista i prosvjetni radnik posvetila svim nedavno stradalim žrtvama u Srbiji – naglasila je Simovićeva.

Promoter ovogodišnje trke Ljubiša Đokić, koji je bio pobjednik ulične trke u Prijedoru 1994. godine zahvalio se organizatorima što njeguju ovu trku godinama i da vjeruje da će ona trajati bar toliko, koliko do sada.
– Zahvalio sam se na pozivu koji je došao od mojih kolega atletičara i ljutih protivnika na stazi i uvijek ću se rado odazvati da dođem i podržim ovu manifestaciju – rekao je Đokić.