XS
SM
MD
LG

Partizan mora do pobede, Studenti rasterećeni

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je da je pred crno-belim meč sa Studentskim centrom koji znači biti ili ne biti.

Košarkaši Partizana će u četvrtak 18. maja u Podgorici gostovati kod ekipe Studentskog centra u drugom meču četvrtfinala plej-ofa ABA lige. Serija se igra na dve pobede, a Studentski centar je u prvom meču bio bolji tim, 84:83.

Željko Obradović

 

"Znamo da je pred nama utakmica koja znači biti ili ne biti. Moramo da se spremimo i vratimo seriju u Beograd. Da bismo to uradili, potrebno je da igramo na daleko boljem nivou u odnosu na prvi meč. Bolje energetski, bolje motivaciono i daleko pametnije. Sve to je potrebno ukoliko mislimo da dođemo do pobede", rekao je Obradović.

Košarkaš Partizana Zek Ledej je istakao da su svi u njegovom timu svesni situacije.

"Plan utakmice je spreman i mi moramo ostati koncentrisani da ga sprovedemo do kraja. Igramo utakmicu plej-ofa u kojoj je ulog sve ili ništa. Nema potrebe da pričamo o bilo čemu drugom ili bilo kakvoj dodatnoj motivaciji kada je ovakva situacija. Moramo biti na najvišem mogućem nivou u svakom trenutku od sada pa sve do kraja sezone", istakao je Ledej.

Žakelj: Igraćemo rasterećeno, meč je bitniji za Partizan

Trener košarkaša Studentskog centra Andrej Žakelj izjavio je danas da će njegova ekipa pokušati da odigra sa istom energijom i fokusom kao na prvom meču sa Partizanom.

Andrej Žakelj

 

"Niko nije očekivao pobedu u prvom meču, iskreno ni mi, ali mislim da smo na kraju zasluženo slavili. Čestitam momcima još jednom na borbi i fokusu. Sve se to sad zaboravlja, spremamo se za drugi meč. Probaćemo sutra barem energetski da ponovimo izdanje iz Beograda", rekao je Žakelj.

Trener Studentskog centra je naveo da će njegova ekipa igrati rasterećeno, jer je pobeda potrebnija Partizanu.

"Meč je bitniji za njih. Probali smo da sakrijemo naše mane u prvom meču, ali Partizan će sada biti mnogo agresivniji. Rasterećeni smo, probaćemo nešto malo da korigujemo taktički, mada nema puno vremena. Bitno nam da je da smo energetski spremni, želimo što duže da pariramo u skoku, gde smo u prvom meču dominirali", istakao je Žakelj.

Utakmica između Studentskog centra i Partizana biće odigrana u četvrtak 18. maja od 19 sati u Podgorici.