XS
SM
MD
LG

Partizan izbegao sportsku blamažu

U drugoj utakmici četvrtfinala AdmiralBet ABA lige Partizan Mozzart Bet je u podgoričkom SC „Morača“ savladao Studentski centar sa 79:81 (21:19, 19:21, 23:20, 16:21). Sledi "majstorica" u Štark areni. 

Partizan Mozzart Bet je nakon poraza u Beogradu uzvratio ekipi Studentskog centra  i pobedom u SC "Morača" izjednačio rezultat u četvrtfinalnoj seriji na 1:1. Veoma uzbudljiva utakmica, protekla je u izjednačenoj borbi, uz češće blago vođstvo domaćih. Ipak, posle dvadeset minuta igre, rezultat je glasio 40:40 i bilo je jasno da velika borba tek predstoji. 

Prvi nalet u drugom delu meča imala je ekipa Studentskog centra koja na 108 sekundi pre kraja trećeg perioda stiče šest poena prednosti preko Zvonimira Ivišića. Ipak, crno-beli do istekao ove deonice smanjuju na -3 i najavljuju preokret. 

Svega minut i po pre kraja susreta, rezultat je glasio 73:73 kada stvari u svoje ruke preuzima Džejms Naneli koji prvo pogađa trojku za 73:76, zatim šut za dva poena kojim su crno-beli poveli 75:78 i ključnu trojku za 77:81 na šest i po sekundi pre kraja susreta. 

Na taj način, crno-beli su došli do pobede i vratili četvrtfinalnu seriju u Beograd, gde će u ponedeljak, 22. maja od 20 časova pasti odluka o tome ko će ući u polufinalne regionalnog šampionata. 

Meč se igra u Štark areni, a prodaja ulaznica počinje u petak, 19. maja od 12 časova putem servisa Ticketline. 

Na konferenciji za medije koja je održana posle utakmice, trener Partizana Mozzart Bet Željko Obradović je izjavio:

„Još jedna potpuno izjednačena utakmica sa preokretima u toku meča, gde je ekipa Studentskog centra odigrala još jednu veoma dobru utakmicu, a mi smo našli snage da preokrenemo i pobedimo. Utakmica koja je bila od ogromnog značaja za nas. Očigledno je da je bila velika želja prisutna kod igrača moje ekipe, čestitam im na tome. Međutim, imamo problem sa veoma lošim procentom šuta za tri poena. To je bilo na utakmici u Beogradu, devet od 32 i večeras sedam od 28. Kada se sve sabere, 16 od 60 u dve utakmice. Mi smo u toku sezone bili na 45 posto šuta za tri poena. Danas smo imali dosta otvorenih šuteva, nismo ništa ubacili. Nadam se da će ekipa posle sutrašnjeg odmora da se koncentriše i da ćemo naći snage da odigramo na boljem nivou nego što smo to radili i pre tri dana u Beogradu i večeras ovde. Hvala svim ljudima koji su došli da bodre Partizan, mnogo nam znači njihova podrška i gurali su večeras ekipu do veoma važne pobede“ , rekao je Obradović

SC Derby – Magi 15, Pavlićević 11, Ivanović, Vučeljić, Slavković 6, Hadžibegović 8, Goranović, Baćović 8, Tasić 9, Ivišić T. 2, Ivišić Z. 12, Drežnjak 8

Partizan Mozzart Bet – Ledej 5, Drezgić, Koprivica, Panter 8, Smailagić 7, Papapetru, Egzum 24, Naneli 23, Lesor 5, Trufnović 2, Anđušić 4, Madar 3

(Foto: Filip Roganović)