XS
SM
MD
LG

ORK Bl novi prvoligaš Republike Srpske

ОРК Бл

Систем је крунисан након деценије рада. Омладински рукометни клуб БЛ је прије десет година почео као школа рукомета, а први већи јубилеј дочекује као члан Прве лиге Републике Српске.

 


Изабраници Бојана Унчанина прошетали су се кроз Другу лигу Српске и с учинком од 18 побједа те једног ремија и само једног пораза изборили су пласман у виши ранг.
Некадашњи рукометаш Борца, који је већ двије године шеф струке у клубу открио је тајну успјеха својих дјечака.
-Велики рад је иза нас. Ово су све наша дјеца, просјек година у екипи је око 16. Најстарији играч има 18, а најмлађи 15 година. Мислим да нам је ова сезона била прекретница у сваком смислу, како организационо тако и што се тиче даљих амбиција. Прво мјесто није било приоритет, већ развој играча. Вјерујем да ћемо и у Првој лиги показати од каквог смо материјала - рекао је Унчанин.
ОРК БЛ је у 10 година рада успио окупити 200 чланова који су у једном систему тренажног процеса. С њима ради десет школованих тренера, међу њима и један освајач Лиге шампиона. Све ово говори о озбиљности рада, истиче то у први план предсједник Драшко Будиша.
-Концепт нашег клуба је да радимо с дјецом по систему који је постављен на самом почетку. Дјеца су сврстана у четири категорије великог рукомета и двије категорије мини рукомета, тако да у будућности нећемо имати проблем с играчким кадром. У протеклом периоду нисмо имали адекватну подршку институција. Надам се да ће ови резултати бити довољан аргумент за већу подршку у наредном периоду - истакао је Будиша.
Младост не зна за страх, играли су сви за једног и један за све. Истиче то у први план и млади првотимац Јури Жмирић.
-Показали смо да имамо квалитетне играче који се добро надопуњују. Играли смо тимски, а не свако за себе. Сви смо ученици још увијек и покушавамо да ускладимо спортске и школске обавезе, што некада и није тако једноставно. Улазак у Прву лигу за нас је велики успјех, али је истовремено и потврда квалитета клуба и играча. Надамо се да ћемо наставити овим путем - закључио је Жмирић.

 

Граховац и Тривуновић

Цијеле сезоне момци које с клупе води Бојан Унчанин нису се штедјели. Ти напори резултирали су и неким повредама. Тренутно су ван строја капитен Вељко Граховац и Никша Тривуновић.
-Вељи и Никши желим брз опоравак и да нам се што прије врате. Играли смо и за њих и надам се да ће бити уз нас у елити Српске - нагласио је Жмирић.
Глас Српске