XS
SM
MD
LG

Dobojski šahovski biser Damjan Jerinić šampion Bosne i Hercegovine

U hotelu Sveti Stefan u Banji Dvorovi kod Bijeljine održano je 23.kadetsko i omladinsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u šahu. Na takmičenju je učestvovalo 130 šahistkinja i šahista, igralo se po Bergerovom sistemu svako sa svakim sa tempom igre 60 minuta po igraču.
U konkurenciji do 8 godina (M8) titulu ptvaka osvojio je Damjan Jerinić iz Doboja koji inače nastupa za komšijski OŠK "Doboj Istok". Iako je bio jedan od najmlađih pokazao je znanje kao da je znatno stariji, kao da ima više od deset godina a ne sedam. Damjan u ovoj konkurenciji ima pravo nastupa i sljedeće godine. On je ovim rezultatom ostvario pravo učešća na svjetskom prvenstvu u Egiptu, kao i na evropskom u Rumuniji. Damjan Jerinić je učenik prvog razreda Osnovne škole "Sveti Sava" u Doboju. Šahom se bavi od svoje četvrte godine. On vrijedno radi sa svojim trenerom Sretenom Jevtićem i pred njim je blistava šahovska budućnost. Ovaj sedmogodišnjak je pravio dobre rezultate na svim takmičenjima, znao je pobjeđivati i mnogo starije od sebe.
-Šah treniram od četvrte godine. Ovu igru sam počeo igrati sa tatom i zavolio sam je. Ponekad mi je sparing bio djed koji nažalost više nije među živima. Želim da učim, napredujem i pobjeđujem. Clj mi je da naslov šampiona odbranim i sljedeće godine. Do kraja ove godine nastupat ću na još nekoliko turnira. Za sav rad i trud imam podršku mame i tate. Zahvalan sam svom treneru Sretenu Jevtiću. -rekao je mladi dobojski šahovski biser Damjan Jerinić.