XS
SM
MD
LG

Od jučer "svoji na svome": Igman se uselio u nove prostorije

Prvi trening u novoj sali/ Karate klub Igman

Karate klub Igman iz Istočne Ilidže dobio je nove prostorije za trening koje pripadaju samo njihovom klubu i gdje će konačno biti "svoji na svome".

Igman je jučer održao svoj prvi trening u novim klupskim prostorijama, a tim povodom javio se i Mileta Vuković, koji je zajedno sa Reljom Kovačem i dalje poslije tridesedet godina rada kluba i dalje tu.

- Eto, nakon trideset godina održali smo prvi trening u prostoru za koji možemo reći da je "naš". Karate klub Igman, ovakvog kakvog ga znamo je održao prvi trening u ratnoj Srpskoj Ilidži u oktobru 1993. godine u Kulturno-sportskom centru. I tada, kao i danas treneri su bili Relja i Mileta. Za razliku od tog vremena, danas imamo klub i istoriju. Istorija su takmičari i treneri koji su učili sebe i druge kako da budu uspješni sportisti i dobri ljudi. Stotine djece su danas ljudi, a njihova djeca rade isto ono što i oni decenijama prije njih. Radivoje, Nemanja, Miroslav, Miloš, Marko, Tijana i mnogi drugi su dobri karatisti koji su učili i uče druge da je karate plemenita vještina koja daje, a ne traži ništa zauzvrat, rekao je Mileta Vuković.

Nove prostorije Karate kluba Igman nalaze se u Tržnom centru na Dobrinji 4.

Mileta Vuković i Relja Kovač/ Karate klub Igman