XS
SM
MD
LG

Jerinić ne skriva evropske ambicije: Ne vidim da ima puno klubova koji su bolje organizovani

Foto: Rade Šešlak/ Sport i mladi

U Slogi iz Doboja je radno i tokom pauze. Danas je u Doboju održana press konferencija na kojoj su se obratili gradonačelnik Doboja, Boris Jerinić, predsjednik Sloge, Miroslav Kršić, te Vlado Jagodić, trener kluba, sa kojim je danas i zvanično potpisan ugovor i nastavlja se saradnja.

Gradonačelnik Boris Jerinić je najavio infrastrukturne radove na "Lukama", 

- Mi smo tek završili sezonu i izborili opstanak. Pauza je samo za igrače, za upravo nikako nismo pravili pauzu, niti ćemo je praviti. Radi se vezano za igrački kadar i sve ono što budu zahtjevi i potrebe šefa stručnog štaba, uprava će zajedno iznaći način kako bi na najbolji način počeli pripreme 19. juna. Mimo toga što pravimo ekipu za sljedeću sezonu, uprava neprekidno radi na popravljanju infrastruktura na "Lukama", zajedno sa gradom Dobojem. Želimo u sljedećoj sedmici početi sa izgradnjom hibridnog terena ovdje na "Lukama": To je potpisan ugovor između grada i N/FS BiH i to je projekat vrijedan preko dva miliona KM. Paralelno sa tim je i izgradnja reflektora i ušli smo u proces nabavke stubova, kako bismo završili i taj dio i ispunili uslove da možemo igrati na Gradskom stadionu u Doboju. Puno je posla, puno je stvari iza nas. Sada smo godinu dana iskusniji, nismo više ekipa koja je prvu godinu u ligi, sada smo ostavili jednu sezonu iza sebe. Naravno da je bilo potrebno svima nama da se adaptiramo i da se naviknemo. Javnost zna da smo morali igrati u Modriči dok nismo ispunili uslove da igramo na našem stadionu. Želja je da Sloga zadrži svoju djecu i da je škola fudbala koja ima preko 300 djece fokus. To je ono na čemu ćemo raditi. Isto tako, sve ono što izađe iz škole fudbala želimo da zadržimo kako bi se mogli razvijati pod vodstvom Vlade Jagodića, rekao je Boris Jerinić prisutnim novinarima, pa dodao:

- Vjerujem da ćemo napraviti stabilan premijerligaški klub, koji će imati malo veće ambicije. Želja je da budemo u gornjem dijelu tabele. Pred sebe smo stavili taj zadatak. Naravno da se nije lako nositi sa velikim klubovima, ali ja ću uvijek reći da je i Sloga veliki klub. Dobojska regija ima dobar igrački potencijal, atraktivni smo za dolazak igrača sa kompletne regije i to trebamo iskoristiti. To je pravac u kojem će se klub razvijati i neću nimalo biti skroman, sljedeći ciljevi su uključiti se u borbu za Evropu, to su naše ambicije, naša želja, naš cilj. Možda to nekom djeluje previše ambiciozno, ali ja ne vidim da ima puno klubova koji su bolje organizovani. Želja i cilj su nam da ojačamo upravu i to ćemo uraditi svi, kako bi upravo ovi uslovi i ono što je potrebno da uradimo u narednom periodu uspješno završili. Siguran sam da će građani Doboja, ali i regije uživati u utakmicama u Doboju.

Potom je uzeo riječ i predsjednik Miroslav Kršić.

- Iza nas je prva sezona u Premijer ligi i svi moramo biti srećni i zadovoljni. Ostvaren je glavni cilj, obezbijedili smo opstanak u ligi i čestitke svima onima koji su u prethodnih godinu i po učestvovali u radu i doprinjeli ostvarenju cilja. Zahvalnost onima i koji su pomogli u radu u prethodnoj godini, jer bez njihove pomoći ti ciljevi ne bi bili ni ostvareni. Najveća zahvalnost ide gradu Doboju i gradonačelniku Borisu Jeriniću koji je sve vrijeme bio sa nama i uz klub, proživljavao i loše i dobre trenutke. Ovo je samo jedan korak ka onome što smo postavili za cilj, da postanemo stabilan premijerligaš, jer ovaj klub i grad to zaslužuju. Ovo što se dešava prethodnih godina i dana je sve preduslov za to, kako infrastrukture, tako i u igračkom i stručnom kadru koji će biti spreman za narednu sezonu da postavlja dalje ciljeve. Želimo da dižemo klub u svakom pogledu sve više i više, organizacionom, igračkom i stručnom. Iz godine u godinu to radimo, ali je sve teže i teže, i svaku stepenicu je teže dosegnuti i zbog toga svi trebamo uložiti dodatni napor, od uprave, preko stručnog kadra, pa do igrača. Šef je tu da bira igrački kadar koji je sposoban za ostvarenje ciljeva. Sve u klubu i oko kluba je u interesu kluba i grada. Da napomenem našu djecu iz omladinske škole, to su stvari na kojima ćemo se još više bazirati, kako bismo i taj nivo pokušali podići na viši nivo, kako bi djeca iz naših selekcija bili standardni prvotimci premijerligaške Sloge koju želimo gledati u narednim godinama, rekao je Miroslav Kršić.


Sarajevo 2 : 4 Igman
Posušje 2 : 1 Velež
Sloboda 1 : 2 Željezničar
Sloga Meridian 2 : 1 Borac
Leotar 2 : 1 Široki Brijeg
Tuzla City 3 : 0 Zrinjski
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 33 25 3 5 78
2 Borac 33 18 4 11 58
3 Željezničar 33 15 8 10 53
4 Sarajevo 33 15 7 11 52
5 Široki Brijeg 33 13 9 11 48
6 Velež 33 11 12 10 45
7 Tuzla City 33 10 7 16 37
8 Igman 33 9 10 14 37
9 Sloga Meridian 33 10 7 16 37
10 Posušje 33 10 7 16 37
11 Leotar 33 9 7 17 34
12 Sloboda 33 7 11 15 32