XS
SM
MD
LG

Jahorina je broj 1!

Dejan Ljevnaić

Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić istakao je da je Jahorina planina u Evropi koja ima najviše ljetnjih sadržaja, među kojima se izdvaja panoramska vožnja gondolom, dva zip-lajna, kao i najveća atrakcija na Jahorini - alpin kouster.

"Od ove godine imamo nekoliko novih atrakcija, prije svega adrenalinski park, jahanje konja, turistički vozić, karting, iznajmljivanje kvadova i bicikala i naše staze za šetanje kroz prirodu", rekao je Ljevnaić novinarima na Jahorini.

- Jahorina je postala regionalno čudo, brend broj jedan Republike Srpske i najveće gradilište, i sve što je urađeno - urađeno je uz podršku Vlade Republike Srpske i predsjednika Milorada Dodika, izjavio je predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Jahorina" Nedeljko Elek.

Elek je naglasio da je u Jahorinu investirano 160 miliona KM, kao i 52 miliona u ski-centar "Igrišta" kod Vlasenice, te poručio da ne smiju biti zaboravljena ni ulaganja u lokalnu infrastrukturu - put od Lukavice do Jahorine, sanacija puta do Pala i svih sadržaja koje je radila Vlada Republike Srpske.

"Ovo je najveći projekat koji je urađen ne samo na istoku Srpske, nego u cijeloj našoj državi", naveo je Elek i dodao da će Olimpijski centar naredne godine graditi ski-centar i na Manjači.