XS
SM
MD
LG

I šta kažete, neće Džeko u Rusiju!

Većina sarajevskih  mediji danas su dobili žestok šamar. Poljuljala ih je vijest iz Turske. Edin Džeko krenuo sa Fenerbahčeom na put u Rusiju! Šamar u oba obraza! Od kapitena, a on je samo radio svoj posao. Ispoštovao odluku kluba!

 Prisjetimo se da su prije samo nekoliko mjeseci, novinari  udarali  po Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine jer je bio dogovorio prijateljsku utakmicu sa selekcijom Rusije. Domaćin je za taj meč bio spreman snositi sve troškove i još platiti Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

Digli su novinari tada kuku i motiku na krovnu bh kuću fudbala. Pisali su protiv tog poteza, čak su se oglasili i neki reprezentativci (pa i Džeko) tražeći da se utakmica otkaže. Na kraju je i došlo do otkazivanja meča.

Naravno, mi smo i tada bili za igranje te utakmice jer politiku i sport ne treba miješati.

 Često su i sarajevski mediji deklarativno isticali da se politika treba odvojiti od sporta, ali su svaku priliku koristili da urade upravo suprotno.

Već smo navikli na njihovu dvoličnost. Onaj ko ih bolje poznaje (sarajevske medije) dobro zna i  kakvi su. Dvolični, naravno.

Danas je dakle objavljena vijest da je ekipa Fenerbahčea otputovala na pripreme u Rusiju. Tačnije na turnir u Sankt Peterburg, Pari Premier kupu koji se održava od 9. do 15. jula, a turska ekipa sutra igra protiv Zenita. Na turniru još učestvuju Nefči i beogradska Crvena zvezda.

U ekspediciji Fenera našao se i kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko. Očekivano, naravno. Fener ga je doveo, a igrač mora da poštuje klupku politiku i odluke. Ako neće, zna se, izlazna vrata. Džeki je to, kao profesionalcu, potpuno jasno.

 

Proteklih dana  se naširoko u Federaciji BiH  pisali kako je  navodno kapiten Zmajeva rekao klupskim čelnicima Fenera da neće u Rusiju. Danima su novinar komentarisali  tu navodnu Džekinu izjavu. Veličali je. Doduše nigdje ona nije bila objavljena, ali njih (novinare)  nije bilo briga. Naučili su oni da konstruišu laži, a potpisnik ovih redova godinama je čitao njihove izmišljotine  o sebi.

Nedavno su novinari bili objavili i podatak da Džeko neće put Rusije jer odmara u Dubrovniku, pa će se Feneru priključiti kad se vrati iz Rusije.

Na kraju im je sve palo u vodu. Odmor je završen, a Rusija sledeća destinacija!

Dakle, jutros je kapiten Bosne i Hercegovine ušao u avion Fenerov i krenuo sa ekipom na put, za sarajevske medije ''agresorske - Putinove Rusije''.

Sada će biti zanimljivo vidjeti kako će reagovati mediji i javnost? Da li će Edin Džeko biti na njihovom  stubu srama? Da li će ga optužiti da je na strani ''agresorske Rusije''?

''Udarali'' su po rukovodstvu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (kao uostalom i neki igrači, a među njima i Džeko), da ne govorimo koliko otrovnih strelica su uputili političari iz Federacije Bosne i Hercegovine prema FS BiH, a znamo i zašto. Znamo ko im je smetao i ko im smeta u tom krovnom savezu! Javnost su okretali protiv fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Mnogo puta smo se u to uvjerili, a sada su se našli na raskrsnici… Kuda i kako dalje?

Čekamo sada reakcije i novinara i političara… Hoće li Džeko biti izdajnik, kada su pisali protiv gostovanja reprezentacije tada su one koji su bili za etiketirali ''kao četnike''!

Šta sada, kako, kuda?