XS
SM
MD
LG

OC Jahorina zaustavila radove na Igrištima

Igrišta

Želimo da vas obavijestimo o trenutnoj situaciji koja je nastala usljed neriješenih pitanja između  opštine Vlasenica i lokalnog stanovništva, a koja nas je primorala da stopiramo sve radove na izgradnji ski centra Igrista.

Važno je istaći i činjenicu da je Vlada Republike Srpske u ne tako sjajnoj situaciji izdvojila sredstva od 50 miliona KM i opredjelila ih za izgradnju ski centra Igrišta sa primarnim ciljem razvoja tog kraja.

Naš plan je bio da ovaj ambiciozni projekat započne sa radom ove sezone, ali nažalost, zbog blokade od strane mještana sela Gornji Zalukovik, ovaj plan je doveden u pitanje.

Svaki dan sa povoljnim vremenskim uslovima je od izuzetnog značaja za izgradnju ski centra, a kako se bliži zimska sezona, blokada koja je nastala zbog neriješenih pitanja postaje sve više zabrinjavajuća. Naši izvođači radova već 8 dana ne mogu da nastave radove i samo iz tog razloga smo donijeli odluku o obustavljanju radova, Moramo naglasiti da ova situacija ne utiče samo na Olimpijski centar, već  i na opštinu Vlasenica i cjelokupno stanovništvo ove regije.

Izgradnja ski centra Igrista donijela bi brojne pogodnosti za razvoj cijele Republike Srpske. Primjer za to je uspješno razvijena planina Jahorina, koja je postala poznata i cijenjena turistička destinacija, privlačeći hiljade posjetioca svake godine. Na sličan način, izgradnja ski centra Igrista doprinijela bi razvoju turizma u ovom kraju i otvorila bi nove mogućnosti za zapošljavanje lokalnog stanovništva.

Procenjuje se da bi izgradnjom ski centra Igrista bilo zaposleno preko 2.000 ljudi, što bi pružilo značajnu podršku ekonomskom rastu opštine Vlasenica. Osim toga, očekuje se da bi ova investicija dala novi zamah celokupnoj privredi ovog područja, stvarajući sinergiju koja bi imala dugoročne benefite za sve nas.

Olimpijski centar Jahorina, kao odgovorna kompanija koja želi da unaprijedi lokalnu zajednicu, učinili smo sve što je u našoj moći kako bismo riješili probleme nastale, između opštine Vlasenica koja je bila zadužena za rješavanje pitanja o trasi i imovini sa mještanima pomenutog sela i nezadovoljnog stanovništva . Međutim, uprkos našim naporima, nismo postigli dogovor, što nas je primoralo da obustavimo radove. Još jednom, želimo naglasiti da ovu odluku nismo donijeli olako i da smo svjesni njenih mogućih posljedica po sve nas. Ipak, nadamo se da ćemo zajedno sa lokalnom administracijom pronaći održivo rješenje kako bismo nastavili sa realizacijom ovog važnog projekta za našu regiju.