XS
SM
MD
LG

Uspješni nastupi za omladince prnjavorske Sloge

Omladinska selekcija Rukometnog kluba Sloga Prnjavor na turniru "Piramyd Cup 2023" u Visokom, gdje su učestvovale ekipe iz Slovenije, Makedonije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine i osvojili drugo mjesto.

Pioniri Sloge bili su smješteni u grupi A zajedno sa domaćinom RK Bosna Visoko, te ekipama RK Split (Hrvatska) i RK Rudar Pljevlja (Crna Gora).

Rezultati grupne faze:

RK Sloga Prnjavor -:- RK Bosna Visoko 20:17

RK Split -:- RK Sloga Prnjavor 24:26

RK Sloga Prnjavor -:- RK Rudar Pljevlja 21:17

Kao pobjednik grupe A, rukometaši trenera Glamočić i Šljivić u polufinalu su išli na ekipu ŠR Sedmerac Sarajevo, koja je u grupi iznenadila ekipu Metkovića i tako izborila polufinale. 

U polufinalu pioniri Sloge odigrali su jednu od najboljih utakmica i na ubjedljiv način slavili veliku pobjedu nad ekipom ŠR Sedmerac Sarajevo, rezultatom 18:13. 

Ipak u finalu je od Sloge sa 27:14 bilja bila ekipa RK Celje Pivovarna Laško. 

Pored srebrne medalje prnjavorčani su imali i najboljeg strijelaca turnira - Miloša Demonjića, jednog od najperspektivnijih rukometaša Bosne i Hercegovine.

 

Uspješan vikend Sloga upotpunili su najmlađi rukometaši ovog kluba, koji su na turniru mini rukometa u Derventi osvojili treće mjesto u konkurenciji šest ekipa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 

Omladinske selekcije Sloge nastavljaju aktivno trenirati, a novi nastup imaju na Međunarodnom rukometnom turniru u Slavonskom Brodu.