XS
SM
MD
LG

Knjiga o Igokei, hit dana Balkana

Ranko Škrbić, Rade Grgić i Tomo Marić

Pre ravno 15 godina Igokea je obeležila svojih 35 leta, već ovenčana sjajnim rezultatima kao vodeći klub Republike Srpske i BiH, te zapaženim trijumfima na evropskoj sceni. Tim povodom, iz štampe je izašla i knjiga o klubu pod naslovom „Sve naše godine“ autora, novinara i pisca Tome Marića koja je promovisana u Aleksandrovcu pred gotovo 1.000 ljudi na otvorenom terenu uz gotovo narodno veselje. Istu noć je doslovno razgrabljeno više od 2.000 knjiga, tako da je doštampano još 1.500 primeraka, što je za svaki sportski kolektiv izuzetna cifra. Stigla je na police najpoznatijih knjižara i čitaonica u Evropi, jer je njen siže, kao dodatak, preveden na pet svetskih jezika.

 

 

Minulih dana, dok se obeležavao zlatni jubilej, na društvenim mrežama „Sve naše godine“ bile su svojevrsna „hit – knjiga“ Balkana, a cena joj je bila veća od sve ijedne druge sa sportskom tematikom. Autor Tomo Marić dao je i brojne izjave novinarima o tome kako je knjiga nastala uz sugestije i neposrednu danonoćnu saradnju sa Goranom Dodikom, Rankom Škrbićem, Radom Grgićem, Borisom Spasojevićem, te mlađanim novinarom Dejanom Marićem. Tomo Marić još kaže:

„Zlatni jubilej Potkozarja – Igokee i veličanstvena manifestacija koja ju je pratila, a ključni kreator bio Igor Dodik, pokazala je da ljubav i pripadanje ima moć i čaroliju kako u sportu tako i u životu. Oduševljen sam sa svim što je pratilo 50 godina postojanja ovog sportskog kolektiva, svojevrsnog simbola ne samo Republike Srpske već uopšte celog jednog naroda!“

Кao prije 15 godina igrao se i meč veterana u kojem je centralni lik, baš kao i sada, bio Milorad Dodik, onda premijer, a sada predsjednik Republike Srpske.  

Sve naše godine kao da tek počinju…