XS
SM
MD
LG

Mia Dojčinović prvi ženski FIBA sudija iz Republike Srpske

Nakon treninga za nove sudije koji je održan prethodnog vikenda u Zagrebu, naša Mia Dojčinović je stekla zvanje FIBA sudije i tako postala prvi ženski FIBA sudija iz Republike Srpske.

"U Zagrebu je od 05. do 08. septembra održan trening za nove FIBA sudije, gdje sam participirala ispred Bosne i Hercegovine, zajedno sa kolegema Hasanom Bajgorićem i Lukom Brekalo. Trening je sadržao predavanja koje su nam držali FIBA instruktori, treninge fizičke spreme i rad na terenu, sve kako bi nas što bolje spremili za novu sezonu i nove izazove", rekla je Dojčinović nakon velikog uspjeha i novog velikog stepenika njenoj karijeri.

"Košarka je vrlo dinamičan sport i sudije, kao dio igre, imaju velike odgovornosti na koje se moramo spremiti i konstantno raditi. Ovo je samo korak dalje, koji trebam opravdati i koji me motiviše za dalje. Osmijeh s lica ne silazi i čekam prvu nominaciju. Tata zna da je ovo za njega i da bez njega ne bih bila ovdje. Mnogo sam ponosna na snagu koju nosim i idemo dalje", ushićeno je završila Mia.