XS
SM
MD
LG

Zoran Ljubinković: Žao mi je što će u prvom planu biti sporne situacije i kako je Partzan pobedio, a ne naša lepa igra i golovi

FK Radnik - foto: facebook.com/fkradniksurdulica

Nisu u Partzanu mogli ni naslutiti da će im Surduličani zadati silne glavobolje. Radnik je već posle nepunih pola sata imao prednost od dva gola i sve je mirisalo na veliko iznenađenje. U drugom poluvremenu crno-beli su krenuli na sve ili ništa i umalo da bude ništa da nije bilo, najblaže rečeno, sumnjivih prekršaja u šesnaestercu gostiju nad Saldanjom. Trener Zoran Ljubinković kaže da mu je žao momaka, koji nisu nagrađeni za tako dobro izdanje.

- Ove situacije su po meni jako sumnjive, dobio sam informaciju da nemaju veze sa penalima. Nije na meni da sudim. Kad izgubiš na takav način moram da razumem ekipu. Momci su pokazali karakter, izašli visoko, takav je bio dogovor. Došli smo da igramo, da se nadigravamo, što niko nije očekivao. Hteli smo da razuverimo uvreženo mišljenje da smo defanzivan tim. Niko nas ne uzima za ozbiljno, niti prihvata našu ideju. Bilo šta reći o drugom poluvremenu je diskutabilno, videlo se da je izašlo iz fudbalskih okvira. Podlegli smo pritisku, to je još jedno veliko iskustvo za mene i ekipu. Ne smemo da gubimo ovakve utakmice, ko god da je na drugoj strani, morali smo bolje u drugom poluvremenu - kaže posle neprospavane novći Ljubinković.

Ostaje veliki žal da nisu nagrađeni rezultatski za ispoljenu hrabrost i umeće.

- Igrači su emotivnno istrošeni i najveći je problem kako ih vratiti. Nama trenerima koji radimo daleko od Beograda, nismo moćni da nešto promenimo i na kraju bićemo kolateralna šteta i niko se neće baviti tamo nekom Surdulicom. Neće nas pamtiti kao ekipu koja je prezentovala lep fudbal, dala dva lepa gola, o njima se neće pričati i u prvi plan izbiće sporne situacije. To je Srbija, u centar pažnje biće sporni momenti vezani za penale i način kako je Partizan pobedio - rezignirano napominje sagovrnik.

Više od dva meseca igrači su pristizali, tako da nije bilo lako homogenizovati tim. Startovali su nekompletani, pojačanja su pristizala tokom prelaznog roka, bez priprema, neuigrani i ako se tome doda izuzetno težak raspored (TSC, Čukarički, Partizan) bodovni saldo je prihvatljiv, naročito ako se ima na umu da su dve utakmice kao domaćini odigrali u Nišu.

- Stvaranje tima je dug proces. Mi smo u tranzicionom periodu, pravimo klub da izdrži i istrajemo u tom procesu. Raduje me da smo bili u prilici da se imerimo sa najačim rivalima i sagledali da možemo da se ravnopravno nosimo. Na dobrom smo putu, sledi još dosta rada na terenu i vani, dug je to proces, moramo istrajati, neće biti lako, ali ćemo se ozbiljno uhvatiti u koštac sa izazovima – optimista je mladi stručnjak.

Neće imati puno vremena za razmišljanja o proteklom meču i brzo se moraju okrenuti narednom protivniku Radničkom iz Niša, sa kojim se sastaju u petak.