XS
SM
MD
LG

Kraj jedinstvu unutar OS BiH

Skupština OS BiH

Skupština Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine održana je juče u Sarajevu, u terminu u kojem se i do sada redovno održavala sa istim dnevnim redom.

Skupština Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine nije usvojila Izvještaj o radu za period septembar 2022. -  septembar 2023. godine kao ni Izvještaj o finasijskom poslovanju  za 2023. godinu  te Finansijski za tekuću godinu.

Protiv ovih dokumenata bili su delegati iz Odbojkaškog  saveza Federacije Bosne i Hercegovine,  

-Razočaran sam odnosom kolega koji dolaze kao predstavnici Odbojkaškog saveza Federacije Bosne i Hercegovine. Neusvajajući izvještaje, a nažalost ni finansijski plan direktno su protiv odbojkaškog sporta u Bosni i Hercegovini, a posebno protiv reprezentacije  BiH. Ne znam zbog čega su to uradili, ali vjerovatno su instruisani od određenih rukovodni strukrura OS BiH. Žao mi je, ali izgleda da je na ovaj način utaban put nejedinstvu u odbojkšakom sportu BiH, što nikada do sada nije bio slučaj – rekao je član Skupštine OS BiH Dejan Travar.  

Direktor Univerzitetskog odbojkaškog kluba BL Volej Vojislav Opačić takođe je razočaran poslednjim dešavanjima i odnosom federalnog saveza.

-Plašim se da je djelovanje Odbojkaškog saveza Federacije BiH u smislu da se naplaćuju takse igračicama i igračima koji prelaze iz Federacije u Republiku Srpsku korak ka razgradnji i nejedinstvu Odbojkaškog saveza BiH. Nisam siguran da li je ovakvo djelovanje u skladu sa pravilima Evropske odbojkaške konfederacije i da li je zakonito, ali u svakom slučaju nemoralno. Na ovaj način, odluka iz Federacije BiH entiteskim savezima daje obrise državnosti i reprezentativnosti , jer se takve takse naplaćuju samo prilikom prelaska iz jedne u drugu nacionalnu federaciju – objasnio je

Neusvajanje Izvjaštaja i finasijskog plana dovodi u pitanje buduće finasiranje Odbojkaškog saveza Saveza BiH