XS
SM
MD
LG

Elektroprivreda Republike Srpske uz Feniks

Košarkaški klub "Fenix Basket" u oktobru 2023. godine proslavlja deseti rođendan kluba. Preko 3.000 djevojčica i dječaka svoje košarkaške korake počeli su u KK "Fenix Basket" Bijeljina. 
 
Za deseti rođendan stigao je poklon od Elektroprivrede Republike Srpske. Kako su rekli iz Fenix-a do sad najvredniji poklon za članove, kluba. 
 
"Elektroprivreda Republike Srpske obradovala nas je ugovorom koji će biti od velikog značaja za 150 djevojčica i dječaka i deset djece sa poteškoćama u razvoju koji treniraju u našem klubu, istekao je predsjednik kluba Branimir Đokić. 
 
Đokić je rekao da liga mlađih kategorija upravo počinje, a ugovor sa Elektroprivredom i finansijsko sredstva koja su doznačena služiće za putovanja, organizacije utakmice, kupovina opreme kao i igranje prijateljskih utakmica za škole košarke. 
 
"Što se tiče finansiranja, mi se finansiramo od pomoći grada Bijeljina, uplatama članarina i donacijama od privrednika kojima se ovim putem srdačno zahvaljujemo. 
Potpisivanje ugovora sa Eletroprivredom Republike Srpske najviše koristi imaće naši članovi i treneri koji će imati bolje uslove za treninge, organizaciju putovanja za utakmice i turnire, kupovinu sportskih rekvizita kao i opreme za trening i utakmice", rekao je Đokić. 
 
Elektroprivreda Republike Srpske je organizovana kao Mješoviti Holding “Elektroprivreda” Republike Srpske akcionarsko društvo Trebinje. MH Elektroprivredu Republike Srpske čine 11 zavisnih preduzeća i matično preduzeće koje permanentno kontroliše, odnosno prati i ocjenjuje uspješnost poslovanja svih zavisnih preduzeća. MH ERS u svom sastavu ima pet preduzeća koja se bave proizvodnjom električne energije. MH ERS u svom sastavu ima i pet preduzeća za distribuciju električne energije. Takođe, u sastavu MH ERS je i ZP Istraživačko razvojni centar elektroenergetike IRCE a.d. koji se bavi istraživanjem, ispitivanjem i razvojem elektroenergetske opreme.