XS
SM
MD
LG

Neki bi Srbe na vrbe!

Proteklih dana naš portal i pojedini članovi naše redakcije našli su se na udaru dijela javnosti, prije svega iz Federacije Bosne i Hercegovine. Razlozi za napada su naše objave oko spornih momenata na mečevima Borac – Sarajevo i Igman – Sarajevo.

Objavili smo te detalje, ne navodeći da li su odluke sudija bile ispravne ili ne. Ostavili smo čitaocima da samo to zaključe.

Jedan broj njih je sasvim korektno komentarisao, iznosi svoje mišljenje za i protiv, a jedan dio se toliko drznuo da nam je slao prijeteće poruke. Išlo se toliko daleko da su nam poslali i poruke tipa Srbe na vrbe...

Nismo na njih odgovarali , a nismo ni na otvorene prijetnje iznesene u komentarima ispod vijesti.

Ne zato što se bojimo takvih prijetnji. Već jednostavno nismo željeli se spuštati na nivo primitivaca. To smo uradili sada, ali ubuduće nećemo.

Da li se nekome sviđa kako mi i šta pišemo, to je njegov problem, a ne naš!

Ima mogućnost da jednostavno ne dolazi na sajt, da nas ne čita i bićemo mirni i mi i oni.

Isto tako nas ne zanima da li neko od njih voli Borca iz Banja Luke ili ne voli? da li ga mi volimo ili ne?

Za mnoge od njih je ovaj klub personifikacija Republike Srpske, pa ih boli sve vezano za Borac. Vijesti koje se tiču Borca kod njih u startu su razlog da krenu sa napadima, prijetnjama... Ponavljamo, bez obzira na to mi ćemo nastaviti našim putem.

Zašto je Borac došao u poziciju da se sva dešavanja pa i najmanji i najsitniji detalji sa njegovih utakmica vrlo pomno analiziraju u dijelu  Federacije Bosne i Hercegovine moraju se pitati i oni u Borcu, ali i dio bh fudbalske javnosti.

Jedan od razloga za to  je što dolazi iz Banja Luke, odnosno Republike Srpske! Jedni smatraju da Borac ima povlašten položaj  u bh eliti!

Da li Borac ima povlašten položaj u Premijer ligi?

Da ima, toliko povlašten, da su ga izbacivali iz bh elite u niži rang takmičenja zbog neizmirivanja obaveza na vrijeme. Neki drugu klubovi, zbog istih razloga, nisu izbačeni! Nije to bilo tako davno!

Vremena su se malo promijenila, a to se nekima ne dopada! , Možemo i to da shvatimo i prihvatimo. Imaju svoje  klubove, navijaju za njih, žele titule...

Sve nam je to prihvatljivo, ali nikome to ne daje za pravo da nama prijeti, poručuje kako će Srbe na vrbe!

Moramo im reći još jednom da nas prijetnje i poruke neće uplašiti, a da su one sa sloganom Srbe na vrbe proslijeđene na odgovarajuće adrese...