XS
SM
MD
LG

Jedan gol iz dva šuta, za tri boda Lučanaca u Beogradu

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Mladost iz Lučana se sa poslednja tri gostovanja vratila praznih džepova, dok je IMT poslednji trijumf kod kuće ostvario pre više od mesec i po dana protiv kragujevačkog Radničkog. Međutim, obe ekipe su u prethodnom kolu zabeležile vredne pobede posle dužeg posta, Mladost je minimalcem u Lučanima savladala komšije iz Ivanjice, dok su ˝traktoristi˝ zahvaljujući bratskom tandemu Luković prosto ˝pregazili˝ Napredak u Kruševcu rezultatom 4:0. Gosti su danas u prvoj postavi imali čak devet igrača 30+ godina uz dva bonusa, pa se očekuje da ih mnogo mlađa i poletnija domaća ekipa nadtrči. U tome bi trebalo da im pomogne i kiša koja neprestano pada učinivši ˝veštak˝ još bržim. 

Krenuli su od starta žestoko domaći momci, ali prvu dobru priliku stvaraju tek u 21. minutu kada je Radočaj prošao po krilu i izvanredno uposlio Miloša Lukovića koji šutira iz prve kraj gola. Kazna stiže minut kasnije, Frajdej je uposlio Sremčevića na par metara od gola, on je loptu telom uneo u mrežu. Novobeograđani su uzdrmani tim golom, ne uspevaju nikako da povežu svoje redove, samo je Radočaj pripretio u 41. minutu šutem sa 22-23 metra, golman gostiju Stamenković je vrhovima prstiju loptu izbacio u korner.   

IMT od samog starta drugog poluvremena ima inicijativu, a do gola je vrlo lako mogao doći u 53. minutu. Miloš Luković je lobovao Stamenkovića koji je uspeo da se vrati i sa same gol crte loptu izbaci u korner. Stamenković se potom istakao i u 67. minutu odbranivši snažan udarac Zueva sa 13 metara. Puno sreće imaju gosti u 70. minutu, proradio je tandem Radočaj-Miloš Luković, ali je mlađi od dva brata bio neprecizan sa desetak metara udaljenosti. 
Gosti iz Lučana se brane, a iz brzog kontranapada u 80. minutu Sremčeviću je malo nedostajalo da overi pobedu Mladosti. Pokušavaju ˝traktoristi˝ na sve načine da dođu makar do boda, ali na golu Lučanaca je veteran Stamenković poput hobotnice. Ovim porazom domaći nisu uspeli da overe pobedu iz Kruševca, dok gosti mogu biti presrećni sa tri osvojena boda iz dva šuta na gol.
Superligaške ekipe ovim kolom zatvaraju prvi krug takmičenja, a posle dvonedeljne reprezentativne pauze IMT dočekuje subotički Spartak, dok Mladost gostuje Radniku u Surdulici.

IMT - MLADOST 0:1 (0:1)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 100. GL.SUDIJA: Minaković Nenad. POM.SUDIJE: Borović Nikola i Harmat Atila. STRELAC: Sremčević 22.min (Mladost). ŽUTI KARTONI: Lambulić (IMT), Tumbasević, Joksimović, Silue i F.Žunić (Mladost).
IMT: Gordić, Vukić, Glišić (Kodžić), L.Luković, Zuev (Stamenić), M.Luković (Šedrak), Delević, Ćirković (Džinović). Krstić (Živojinović), Radočaj, Lambulić.
MLADOST: Stamenković, Tumbasević, Sremčević (N.Žunić), Joksimović, Varjačić, F.Žunić, Ćirković, Udovičić, Leković, Frajdej (Silue), Mirić (Radivojević).