XS
SM
MD
LG

Predsjednik RK Leotar ponosan na svoj klub

Stevan Bekan

U svojoj 67. godina dugoj tradiciji postojanja RK Leotar u zadnje tri sezone postiže izvanredne rezultate.
Nagrada za sav trud i rad je ovogodišnje igranje u evropskom EHF kupu gdje je Leotar već prošao jednu prepreku i to dvostrukom pobjedom nad ekipom Terex Dobele iz Letonije.
Jedan od najzaslužnijih  ljudi za uspon ovog kluba,naravno pored igrača i stručnog štaba jeste Stevan Bekan,predsjednik RK Leotar.
- Sve je počelo prije nekih 5-6 godina kada je počeo uspon u ovom klubu.Posložena je uprava i stručni štab, a to je uticalo i da se u klubu angažuju pored domaćih igrača i nekoliko provjerenih pojačanja.
U sezoni 2021/2022 spletom nesrećnih okolnosti ostali smo bez tog mjesta koje vodi u Evropu.
Imali smo i određenih problema kao što to prati svaki klub, ali smo uspjeli da se uzdignemo. Veliku zaslugu tome dugujemo i Darku Tavriću, tadašnjem treneru, koji nas je kasnije napustio i našao odličan angažman u Kataru.
Nije bilo lako, ali smo uspjeli da sa skromnim budžetom, radomom, organizacijom i međusobnim poštovanjem dođemo do cilja.
Nakon odlaska Tavrića tim je hrabro preuzeo njegov pomoćnik Dragiša Koraćević. Za kratko vrijeme smo omasovili i omladinsku školu tako da sada imamo sve takmičarske selekcije.
I onda je došlo vrijeme kada smo nagrađeni za sav trud i rad, osvajanjem trećeg mjesta u prvenstvu ostvarili smo izlazak na evropsku scenu igranjem u EHF kupu.
U drugom kolu smo uz podršku fantastične publike savladali na domaćem terenu Terex Dobele, a onda još hrabrije odigrali u gostima i ostvarili i tamo pobjedu.
Sada nam predstoji meč sa češkom Karvinom,oni su favoriti na papiru, ali sa ovakvom ekipom i fantastičnom podrškom s atribina koja će vjerujem biti još jača nego protiv Letonaca,možemo se nadati pozitivnom rezultatu.


U svakom slučaju ovo je tim koji je već ispisao trebinjsku istoriju rukometa, a i ostvario dosanjani san,kako to kaže naša klupska himna, rekao nam je na kraju predsjednik RK Leotar Stevan Bekan.