XS
SM
MD
LG

Mladen Obrenović: Moj rezultat su mladi igrači Zvijezde 09

Mladen Obrenović

Razgovarali smo sa trenerom juniorske ekipe FK "Zvijezda 09" Mladenom Obrenovićem nakon uspješne polusezone u omladinskoj Premijer ligi BiH. 

Ekipa Zvijezde 09 odigrala je 13 utakmica u polusezoni gdje je zabilježila sedam pobjeda, jednu neriješenu utakmicu i pet poraza. 

Možete li napravite retrospektivu prvog dijela sezone?

"U prvom dijelu sezone uzeli smo 22 boda i završili na petom mjestu na tabeli Premijer lige BiH. Slobodno mogu reći da smo zaslužili još 3-4 boda ali ne mogu reći da sam nezadovoljan. Ono što smo zacrtali početkom sezone u dogovoru sa koordinatorom i upravom kluba ispoštovali smo ali se nadam da će drugih šest mjeseci biti još uspješnije", rekao je Obrenović. 

Obrenović je istakao da ga posebno raduje činjenica da je nekolicina mladih igrača iz juniorskog sastava skrenula pažnju na sebe i jednom nogom kročila u seniorski sastav. 

Prije svega, osnovni zadatak Zvijezde 09 je da razvija mlade igrače, da ih priključimo seniorskom sastavu i da im to bude odskočna daska za dalje napredovanje u karijeri. 

Kada ste već pomenuli mlade igrače, svjedoci smo da je nekolicina mladih igrača priključena prvom timu. 

Mogu da kažem da je moj najveći uspjeh prelazak igrača juniorskog pogona u prvi tim. Bojan Makarić,  Mahir Rahimić, Sergej Damjanović , Aleksa Raca su već priključeni prvom timu, a očekujem priključenje Bašić Srđana u narednih sedam dana prvoj ekipi Zvijezde 09. 

Recite nam koji je cilj omladinske ekipe u narednih šest mjeseci?

Prije svega moramo nadomjestiti 5-6 igrača koji je priključeno prvom timu, a zatim pripremiti i podmladiti ekipu za narednu sezonu Premijer lige BiH. 

Poznato je da je završen prvi dio sezone. Kakav je plan omladinske ekipe u narednom periodu?

Po završetku sezone odigrali smo jednu prijateljsku utakmice. Do 15. decembra planiramo da odigramo dvije do tri prijateljske utakmice nakon čega slijedi pauza. Igrači imaju pauzu 15 dana, a nakon toga 15 dana individualnog rada. Planiramo da pripreme za drugi sezone krenemo 22. januara. 

Kakav je plan priprema?

Kompletne pripreme odradićemo u Etno selu Stanišić. Poznato je da Etno selo ima odlične uslove tako da će i naša ekipa zimske pripreme odraditi u Etno selu Stanišići. Moram da napomenem da nas u drugom dijelu očekuje mnogo više obaveza nego prvih šest mjeseci. 

JUNIORSKA EKIPA IGRA NA TRI FRONTA!

Poslije tri godine naša ekipa plasirala se među osam ekipa u Kup-u BiH, Kup-u Republike Srpske, a ujedno i drugi dio sezone. 

Što se tiče utakmica, ekipa će odigrati 6 prijateljskih utakmica. Što se tiče igračkog kadra, u dogovoru sa koordinatorom i upravom kluba u planu je dovođenje 6 igrača u omladinski pogon, a kao što sam već rekao, cilj nam je što prije sklopiti ekipu za narednu takmičarsku sezonu. 

Obrenović je rekao da drugi dio sezone počinje drugog marta gdje ekipa gostuje u Tuzli, ekipi Tuzla City. 

Vi ste trener kojima rezultati nisu u prvom planu. Šta vam je u prvom planu?

Ko me god poznaje zna da mi rezultat nije u prvom planu. Bez rezultata se ne može, ali moj prevashodni cilj je stvaranje mladih igrača. Rekao sam da smo pet igrača priključili u seniorski sastav na šta sam veoma ponosan.  Nadam se da ćemo u narednom periodu priključiti bar još dva igrača u seniorski sastav. Na kraju bi iskoristio priliku da se zahvalim upravi kluba koja nam je omogućila odlične uslove za red, zaključio je Obrenović. 


Željezničar Sport team : Borac
Kozara : Velež
Široki Brijeg : Zvijezda 09
Radnik (BN) : Tuzla City
Željezničar : Zrinjski
Radnik (H) : Krupa
Sarajevo : Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 21 15 3 3 48
2 Zrinjski 21 14 3 4 45
3 Velež 21 13 2 6 41
4 Željezničar 21 11 4 6 37
5 Široki Brijeg 21 11 3 7 36
6 Borac 21 8 8 5 32
7 Željezničar Sport team 21 9 4 8 31
8 Sloboda 21 8 5 8 29
9 Zvijezda 09 21 8 3 10 27
10 Tuzla City 21 6 6 9 24
11 Krupa 21 6 3 12 21
12 Radnik (BN) 21 5 4 12 19
13 Radnik (H) 21 3 3 15 12
14 Kozara 21 2 5 14 11