XS
SM
MD
LG

Zahuktava se skijaška sezona

Dragiša Ćorsović i Ognjen Spasojević

Polako se spremam za start sezone i početak snimanja emisije S Jahorine s ljubavlju. Danas me je put opet odveo na planinu. Preuzeo sam danas  skipas. Bila je to jedna lagano vožnja do Jahorine.

Put uglavnom bez snijega, pa se možete opušteno voziti, a to će potrajati još neki dan. Doduše, na početku puta, južnom stranom Trebevića vidio sam radnike Romanijaputeva, da čiste kolovozne trake od kamenja.

Bilo je odrona, ne tako strašnih, ali je bilo i treba to redovno raditi, ali i pratiti ima li novog obrušavanja.

Na žalost onaj dio puta od Triangle ka Jahorini, ono suženje, nije ni ove  godine riješeno, pa će tu sigurno biti zastoja i vozačkih muka. Naročito za one koji dolaze iz primorja ili ravnice. Ne mali broj njih krene i sa ljetnim gumama. Ali…

Dolazak na Jahorinu, pa odlazak u polaznu stanicu gondole Poljice, preuzimamanje skipasa i odlazak ka sidru Poljice.

Već radilo i bilo je skijaša. Uživao sma gledajući male skijaše Ski kluba jahorina. Željko Šljivić je sa njima radio trening,a djeca k’o sva djeca, razdragana, vesela, pa su po stazi i poskakivali na jednoj skiji… Može im se.

Naravbo, tu sam sreo već neizbježnog Ognjena Spasojevića. Došao je, za divno čudo, bez skija, a pomno je pratio kako mu sin Luka trenira kod Šljivića.

Nakon kraćeg zadržavanja na tom prostoru idem ka prodavnici ski opreme Juventa. Nalazi se u hotelu Kristal.

Pozvao me moj drug Dragan Savić, mag za skijašku opremu. Prodavnica još nije u potpunosti spremna, upravo je postavljao artikle, ali nema dileme da će biti izuzetno posjećena.

Pokazao mi je neke nove brendove, one za fensi skijaše, ali i za skijaše kojima to fensi smeta… Razgovarali smo i o mogućnosti saradnje, ali o tome ako do nje dođe, ako i ne dođe neka se zdravo.

Nakon Juvente, odlazak kod još jednog prijatelja, Bate provića. Čuli smo se i dogovorili kafu, ali dok sam ja stigao, brži od mene su bili neki Beograđani, pa me Bato sačekao, izvinio se jer mora na sastanak sa njima.

Znam da su mi bitni i da mora, a mi ćemo se svakako narednih mjeseci družiti i napravili smo jedan brzinski dogovor u holu Vučka. Izdogovarali u minut sve i kud koji…

Put nazad sam organizovao preko Pala. Morao sam svratiti do Jelene Matković, prijateljice i koleginice koja je u proteklim godinama bila član tima. Čitala je tekstove u emisiji. Našli smo se na njenom radnom mjestu, a to je Radio OSM. Opet jedan brzinski dogovor, a otišao sam i da joj poklonim nama skijašima one bandane. Nije skijaš, ali će je zaštiti kada u Mokrom bude nevremena…

Nakon toga sam krenuo kući. Bio je ovo još jedan uspješan dan na planini koja me je obilježila, a kojoj sam i ja dao nešto…

Dragan savić i Dragiša Ćorsović