XS
SM
MD
LG

Srbija nastavlja takmilčenje
 

Ženski seniorska selekcija Srbije savladala je u poslednjem meču preliminarne runde selekciju Čilea sa 30:16 (10:6 i tako izborila plasman u narednu fazu Svetskog prvenstva.

U grupnoj fazi Srpkinje dalje očekuju susreti sa Poljskom, Nemačkom i Japanom.

Na startu meča protiv Čilea, na terenu su se našle: kapiten Radosavljević, Lazić, Jovović, Bojičić, Janjušević, Lovrić i Čolić na golu.

Neočekivan početak za srpsku selekciju. Iako je disciplina u odbrani bila na dobrom nivou, u napadu su se mučile Srpkinje, veliki broj grešaka i čak osam odbrana golmanke Čilea rezultiralo je sa samo pet postignutih golova za 20 minuta , uz isto toliko primljenih. Zatražio je tajm-aut selektor Bregar u 23. minutu i to je urodilo plodom. Do kraja poluvremena smanjile su broj grešaka i vezale pet pogodaka, predvođene Aleksandrom Stanić, dok su Čileanke tek u poslednjim sekundama pred odlazak na pauzu postigle gol za 10:6.

Na startu drugog dela igre, Jovana Jovović zaradila je iskljuenje, a Čile je koristio greške u napadu i sa gola na prazan gol Srbije upisao dva pogotka a potom se i preko Tores približio na gol razlike. Bio je to alarm za Srpkinje koje su se probudile i preuzele ponovo stvar u svoje ruke. Igra nije bila savršena, ali su se nizali golovi, dok su na terenu priliku dobile i devojke koje u prva dva meča nisu imale veliku minutažu. Veličković je upisala svoj prvi pogodak, a Marija Simić i svoj debi na golu uz prve odbrane. Srbija je mirno privela meč kraju i na semaforu je po isteku 60. minuta stajalo 30:16.

Najefikasnija među izabranicima Uroša Bregara bila je Aleksandra Stamenić sa sedam pogodaka, Radosavljević i Radević dodale su po četiri, a Vukajlović, Nuković i Jovović po tri.