XS
SM
MD
LG

Da li se sprema prekid meča BiH – Ukrajina?

Odmah nakon onog sramnog prekida četvrtfinala Kupa BiH na Koševu, te napuštanju utakmice od strane igrača i stručnog štaba Sarajeva, a kod vođstva Borac od 2:1, počelo se pričati da je sve to još ranije isplanirano i da na taj način žele u timu sa Koševa, a prije svih Senijad Ibričić i Ismar Mirvić da pokriju katastrofalne rezultate Sarajeva u nastavku šampionata.

Bordo tim igra ispod svakog nivoa. Nema igre, nema borbenosti, nema želje kod igrača. Nema ništa.

Prema našim informacijama Mirvić skupo plaća promašene igračke investicije Ibričića. Plate fudbalerima i treneru idu od 10.000 do 30.000 evra. Preskupa igračka Ismara Mirvića.

Danas smo čuli novu fudbalsko priču. Navodno pojedincima   nije dosta ove blamaže, a svjesni su da im prijeti duža suspenzija, pa žele da se  nemiri i negativna atmosfera prenese i na utakmicu reprezentacije Bosne i Hercegovine, sa Ukrajinom, u baražu za Evro.

Znamo da je se taj meč igra na Bilinom polju, a prema tim pričama priželjkuje se prekid susreta. To bi prema scenariju koji je nama prepričan bilo najbolje  uraditi ubacivanjem baklji na teren.

Trenutno se navodno traže izvršioci tog plana, a bili bi plaćeni za to. Ko ih traži, ne znamo!Ali gdje ima dima ima i vatre.

Ovu priču sigurno treba uzeti veoma ozbiljno, bez obzira da li je za sada to samo rekla kazala varijanta ili ima u njoj mnogo istine.

Skloni smo da zaista povjerujemo da pojedinci žele takvu vrstu scenarija, da se pažnja javnosti okrene u nekom drugom pravcu, a istovremeno  da pokvare i ono malo dobre atmosfere oko reprezentacije.

Sigurni smo, da će MUP Federacije Bosne i Hercegovine učiniti ogroman napor u obezbjeđivanju meča sa Ukrajinom. Imaju oni iskustva u tim poslovima, kontrola na ulazima na Bilino polje će  biti rigorozna. Nadamo se i da će neke usijane glave ohladiti i da će ovo samo biti još jedna priča ’’dobro informisane sarajevske čaršije’’!

 Ipak je tužno da se u narednom vremenu, umjesto fokusa na tim Save Miloševića, sve prebacuje na neke druge detalje.

Došli smo pa gotovo apsurdnu situaciju da mi, a   napadali su nas da smo protiv bh tima, moramo da upozoravamo na neke nefudbalske scenarije.

Voljeli bi smo da sve ostane na ovim pričama, a da Savo Milošević sa  Džekom i ostalim reprezentativcima  naprave dobar rezultat i eliminišu Ukrajinu, pa nastave borbu za Evro 2024 godine i u finalnom okršaju baraža.