XS
SM
MD
LG

Slavije putuju u zaborav!

Od pogleda na tabele Prve fudbalske lige Republike Srpske, Prve lige Republike Srpske za odbojkašice, Prve lige  Republike Srpske  za rukometaše, Lige za opstanak Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine , dođe ti da sjedneš i plačeš.

U sve četiri lige, jedan klub gotovo na samom začelju. Slavija!

Djevojke su ispale iz svoje lige, ostali su blizu selidbe u niži rang.

I ništa se ne dešava.

Niko da preuzme odgovornost, zbog ovakvih rezultata.

Treneri. ostavljeni od svih, a klubovi ’’zaboravljeni’’ i od onih koji bi trebali da vode računa o njima.

Dakle, neko kome bi to trebao biti posao briga o klubovima, je negdje u dubokoj hladovini. I sa svim što ide uz hladovinu.

Nismo sigurni da čak i znaju kakvo im je stanje u klubovima. Misle da se sve završava na onim određenim tranšama i da je tu njihova briga oko Slavije(a) završena.

U klubovima su, uz časne izuzetke, instalirali nesposobne i one koji najviše vole da ćute, da ne talasaju. Njima je dobro. Imaju neku naknadu, a šta se zbiva u rezultatskom smislu u svim pobrojanim klubovima nikoga nije briga.

Ajde, da ne pretjerujemo, jeste trener, ali su oni nemoćni.

Rade sa onim što imaju.

Da li su oni sklapali te ekipe?

Ne, nisu.

Sklapala ih je stihija.

Po principu, daj šta daš. 

Hoće li se još neka ekipa Slavije priključiti djevojkama? Vrlo vjerovatno.

Tužno, ali najbliži selidbi u niži rang takmičenja su fudbaleri. Od kluba koji je bio ponos Istočnog Sarajeva stigli smo do selidbe u niži rang. Vrlo su blizu. Da ne budemo ptica zlosutnica, ali…

Klub, budimo iskreni već godinama tone. Rezultati su ispod svakog nivoa i renomea Slavije.

Da prošla godina je bila nešto bolja, a danas imamo ruševine od kluba. Lijepo je praviti infrastrukturne pomake, ali gdje su rezultati?

Niko sigurno nije očekivao da se Slavija bori za Premijer ligu, ali moram se upitam da li smo očekivali bitku za goli život?

Nismo! Naravno.

Juče me zove prijatelj iz Banja luke i samo što ne plače zbog Slavije. Pitanje – Zašto ste dozvolili da ona dođe u ovu situaciju – nije imalo odgovora.

Neće ga ni imati! Nikoga, ali nikoga sem nekolicine trenera u klubu, jednog dijela igrača i manjeg broja navijača ne zanima šta će biti sa Sokolovima. Da li će iduće godine igrati u Prvoj ili na Istoku! To je mnogima nevažno.

Imaju oni preča posla. Grad se širi, razvija, gradi… Dobijamo nove stanovnike, sugrađane, ali oni zamislite navijaju za neke druge klubove. Koje? Znate to svi!

Ni njih Slavija ne zanima. Te nove sugrađane, komšije!

A što bi njih zanimala, kada ne zanima nas…

Izgleda da bi bolje bi bilo da se Slavija nije nikada ni ’’vratila’’ u život. Ostala bi legenda o Sportskom društvu Slavija koje je baštinilo tradiciju Srba ovih prostora.

Danas, je ’’uništavaju’’ naslednici tih nekadašnjih Srba. Tužno, ali je tako…