XS
SM
MD
LG

Rukometni savez Srpske: Ništa od Kazanja

Reprezentacija Republike Srpske u rukometu na pijesku FOTO: RSRS

Muška i ženska reprezentacija Republike Srpske u rukometu na pijesku, ipak neće učestvovati na predstojećim Igrama BRIKS-a koje će se održati u junu tekuće godine u Kazanju.

-Razlog što nećemo putovati u Rusiju jeste dopis koji smo u međuvremenu dobili od Organizacionog odbora Igara BRIKS-a u kojem se navodi da su zbog nedovoljnog broja prijavljenih ekipa bili prinuđeni da otkažu takmičenje u rukometu na pijesku, ali i odbojci na pijesku i kajaku. Žao nam je što je došlo do ovakve situacije i što nećemo biti dio ovog velikog sportskog događaja. Naravano da nam je žao i iz razloga što je pokazan veliki interes kod naših rukometaša i rukometašica koji su imali ogromnu želju da predstavljaju Republiku Srpsku na takmičenju u ruskom gradu Kazanju - navodi se u saopštenju Rukometnog saveza Republike Srpske.

Iz Saveza navode da su uložili i određena novčana sredstva, jer su učinili sve kako bi reprezentacija Srpske potpuno spremno dočekala nastup na Igrama BRIKS-a.

-Život ide dalje i iskreno se nadamo da će naša reprezentacija u rukometu na pijesku u dogledno vrijeme biti dio nekog velikog takmičenja. Na kraju želim da se zahvalim svima onima koji su bili dio ovog projekta počev od samih rukometaša i rukometašica, selektora, trenera, koordinatora i drugih mojih saradnika - navodi se u saopštenju.