XS
SM
MD
LG

Rukometašima Borca pehar Kupa Republike Srpske

Ekipa RK Borac FOTO: RSRS

Rukometaši Borca m:tel po 16.put osvojili su Kup Republike Srpske pošto su u finalu dobili Slogu 35:27. Prelazni pehar uručio je Denis Šulić, ministar trgovine i turizma Vlade Republike Srpske, a veliki pehar Mladen Bojinović, savetnik predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika za sport i omladinu, a šampanjac Marinko Umičević, predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske.

Banjalučani su kudikamo bili bolji u prvom poluvremenu u kojem su sve vrijeme bili u vođstvu sa izuzetkom početka kada je Sloga povela 1:0. Nakon toga "crveno-plavi" su čvrsto gazili i dvaput su imali šest golova viška, 15:9 i 16:10. Potom je uslijedilo razdoblje dobrih odbrana Bogdanovića sa jedne i Grahovca sa druge strane, te se na odmor otišlo sa 16:12.

Borac je dominirao u nastavku i na kraju slavio sa 35:27 uz 13 golova Vladana Đurevića koji je najbolji strijelac i MVP finalnog turnira, dok je Milutin Bogdanović najuspješniji golman. Njima su nagrade uručili Marinko Umičević, Denis Šulić i Mladen Bojinović. Recimo da je u porazu Sloge Dario Đenadija dao 11 pogodaka.

Pobjedničkom timu pripala je novčana nagrada od 3.000 (predao šef kabineta gradonačelnika Gradiške Dragutin Kovačević) , a poraženom 2.000 maraka.

Treba istaći da je završnicu sjajno organizovao Rukometni savez Republike Srpske i ORK Kozara.