XS
SM
MD
LG

Bokserski savezi Republike Srpske i Srbije potpisali sporazum o saradnji

Bokserske rukavice FOTO: arhiva sportdc

Bokserski savezi Srbije i Republike Srpske potpisali su danas sporazum o saradnji koji podrazumijeva zajedničke pripreme, edukacije i nastupe u međunarodnim organizacijama.
Iz Bokserskog saveza Srbije saopšteno je da su ovi savezi i ranije imali sjajnu saradnju, koja je sada ozvaničena potpisivanjem sporazuma i istaknuto da je Svesrpski sabor još jednom pokazao nesporno jedinstvo Srbije i Republike Srpske.
-Naši bokseri i bokserke su pravi dokaz sjajne sportske saradnje koja traje dugo i koja će biti nastavljena još snažnije posle potpisivanja sporazuma o saradnji - navodi se u saopštenju.
U saopštenju se naglašava da je rezultat saradnje bratskih organizacija dobijanje organizacije Evropskog prvenstva za kadete, poslije čega je Evropska bokserska konfederacija odlučila da šampionat bude održan u Banjaluci od 1. do 12. avgusta.
U saopštenju se podsjeća da će finale plej-ofa Bokserske lige Srbije biti održano od 20. do 23. juna na Trgu Krajine u Banjaluci, gdje će se bokserski klubovi "Slavija" iz Banjaluke, Novi Pazar, Sombor i "Radnički" iz Beograda boriti za titulu ekipnog šampiona Srbije.