XS
SM
MD
LG

Naredne sedmice turnir u basketu u Palama; Pobjednik ide na Kanarska ostrva

Tradicionalni, 21. Međunarodni FIBA 3x3 Lite quest turnir u uličnom basketu u Palama biće održan od 27. do 30. juna na terenu Studentskog centra Pale.

Pobjednik ovogodišnjeg turnira biće bogatiji za 5.000,00 KM i izboriće plasman na turnir iz serije Challenger na špansko ostrvo Lanzarote, koje pripada arhipelagu Kanarskih ostrva. Drugo mjesto osvojiće 1.000,00 KM, treće 300 KM, dok će četvrtoplasirana ekipa biti bogatija za 200 KM.

Očekuje se učešće brojnih ekipa iz inostranstva u seniroskoj konkurenciji, kao i učešće ekipa iz cijele BiH kada je riječ o selekcijama seniorki, juniora, kadeta i pionira.

Osim klasičnog basketa tri na tri, biće organizovani humanitarno takmičenje u šutiranju za tri poena, takmičenje u 3x3 vještinama, revijalni meč, a biće priređene i nagrade za publiku.

Organizator jednog od najpopularnijih i najkvalitetnijih sportskih događaja na području Sarajevsko-romanijske regije je Udruženje građana „3x3 Više od igre“ Pale.

„Turnir je već devetu godinu zaredom zadržao status međunarodnog. Vidimo se na starom mjestu, gdje ste navikli na najbolji basket, jedinstvenu atmosferu i vrhunsko uživanje. Ove godine imamo izuzetnu čast da pobjednika turnira pošaljemo na jednu od najatraktivnijih destinacija u svijetu 3x3 sporta“, ističu organizatori.