XS
SM
MD
LG

Basket spektakl na Palama

Po mnogima najljepša paljanska sportska manifestacija, međunarodnog karaktera koja je prepoznatljiva u regionu i šire, po kvalitetu, organizaciji, posjećenosti i ogromnom entuzijazmu organizatora, Međunarodni FIBA 3×3  turnir u uličnom basketu „Pale 2024“, 21. po redu biće održan od 27. do 30. juna na terenu Studentskog centra Pale na Koranu u konkurenciji: seniora, seniorki, juniora, kadeta i pionira.

Prošlogodišnji turnir okupio je 25 ekipa iz 10 država, a sve ekipe iz inostranstva i udaljenih dijelova Republike Srpske i BiH imaće besplatan smještaj.

Osim klasičnog basketa tri na tri, biće organizovano i humanitarno takmičenje u šutiranju za tri poena te takmičenje i nagrade za publiku.

Pobjednika u seniorskoj konkurenciji očekuje nagrada od 5.000,00 KM, plus učešće na FIBA 3×3 na čelendžu u gradu Lancarote, Španija, a poraženom u finalu pripašće 1000,00, trećem 300,00, četvrtom 200,00 KM kao i nagrade sponzora, dok će prvoplasiranom i drugoplasiranom u mlađim kategorijama pripasti pobjednički pehar i medalje te nagrade od sponzora.

Ovom prilikom pozivamo paljanske ljubitelje sporta da sa tribina podrže majstore basketa i pošalju lijepu sliku u svijet paljanskog spetakla uz napomenu, Arena TV Sport će pratiti nadmetanje uz to i organizatorima želimo povoljne vremenske prilike