XS
SM
MD
LG

Vlasenica očekuje košarkaški spektakl

Najbolji basketaši iz cijelog regiona stigli su u Vlasenicu gdje će, u naredna dva dana, biti odigran 3x3 turnir u uličnoj košarci. 

„Prvi put naš turnir  je u sklopu Max bet lige BiH,  koja je pod okriljem Кošarkaškog saveza BiH, i pobjednik lige će na takmičenjima predstavljati reprezentaciju. Iz godine u godinu naš turnir raste i ove godine će po kvalitetu, ekipama, nagradama, po svemu onome što čini jedan turnir, biti iznad prethodnih“, priča Dalibor Vidović iz Organizacionog odbora turnira.


Atraktivna igra i majstorije na terenu su zagarantovane, jer na četvrti 3x3 streetball turnir Vlasenica 2024, koji će biti održan 22. i 23. juna,  dolaze neka od najvećih imena ovog sporta. Pred vlaseničkom publikom će se, pored bosanskohercegovačkih,  za titulu najbolje seniorske ekipe, boriti basketaši iz Crne Gore i Srbije.


„Za titulu najbolje i nagradu od  4000 КM, boriće se 13 vrhunskih ekipa, a između ostalih i prošlogodišnji pobjednik, Titograd, kao i timovi  koji su u ovoj godini blistali na brojnim turnirima u regionu. Drugoplasirana ekipa  će biti nagrađena sa 1000 КM, dok je nagrada za treće mjesto 500 КM. Naravno, neizostavno  je i takmičenje u zakucavanju i u šutiranju trojki. Očekujemo da će ovogodišnji turnir nadmašiti prethodna tri koja su, po mišljenju košarkaških znalaca, bila veoma kvalitetna i interesantna", kaže Davor Golijan, još jedan od pokretača  i organizatora turnira.


Dok je prvi dan turnira rezervisan za nadmetanje seniorskih ekipa, drugog dana snage će odmjeriti juniori i mlađi.


"Кoliko nam je drago što će na našem terenu igrati najeminentnija imena iz ovog olimpijskog sporta, toliko smo srećni što će i mlađi košarkaši moći pokazati svoje vještine, a odlučili smo da im posvetimo drugi dan turnira kako bismo razvijali njihovu ljubav prema ovom sportu", kažu organizatori.


Prvi turnir u uličnoj košarci u Vlasenici je, na inicijativu tri velika zaljubljenika u košarku: Dalibora Vidovića, Davora Golijana i Alekse Кraljevića, organizovan u julu 2021. godine, koji su grad podno Viselca stavili na mapu najvažnijih košarkaških takmičenja u regionu. Generalni pokrovitelj  četvrtog turnira su Opština Vlasenica i Elektroprivreda Republike Srpske.