XS
SM
MD
LG

Željo cilja Ligu za šampiona

Zoran Ćurguz, šef stručnog štaba banjalučkog Željezničara zadovoljan je urađenim i ostvarenim tokom zimskih priprema i uoči nastavka takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske. U prolećnu sezonu tim s Predgrađa krenuće gostovanjem u Zvorniku protiv Drine, koja je zimovala na pretposlednjoj poziciji na tabeli, dok su Banjalučani bili četvrti.

U generalnoj probi pred nastavak šampionata na gostovanju u Šamcu kod drugoligaša Borca tim Zorana Ćurguza ostvario je pobedu rezultatom 2:0 i pokazao da se nalazi u dobroj takmičarskoj formi pred duele za bodove.

-Zanimljivo je da je naše gostovanje u Šamcu bilo prvi izlazak naših fudbalera na zemljanu podlogu, odnosno prirodnu travu. Izuzetno smo se adaptirali na neravan teren i uslove koji su nas dočekali. Prvo poluvreme smo odigrali agresivno i čvrsto, ali nismo uspeli da realizujemo do preimućstvo. U nastavku je došla do izražaja naša kondiciona sprema i za dva minuta postigli smo dva gola. Raduje me pristup u defanzivnom delu što je bio problem jesenas jer domaćin nije stvorio nijednu šansu pred našim golom – istakao je trener Željezničara Zoran Ćurguz.

Plavi s banjalučkog Predgrađa odigrali su pet pripremnih susreta tokom zimskih priprema: Sloga Doboj (0:0), Zvijezda Gradačac (2:4), Ljubić (7:0), Jedinstvo Žeravica (2:2) i Borac Šamac (2:0).

-Cilj nam je bio da popravimo element odbrane jer smo jesenas zajedno sa ekipom Slavije primili najviše golova od svih prvoligaša – 24. Pogotovo na domaćem terenu je nedopustivo da primamo veliki broj golova. Utakmice protiv Sloge, Ljubića i Šamčana su pokazale da smo na dobrom putu, da smo popravili taj deo koji nas je mučio. Posebnu čvrstinu smo dobili dolaskom iskusnog Milana Milanovića, igrača sa iskustvom iz italijanske Serije “A”. On je na ovim pripremnim utakmicama opravdao poverenje i pokazao zbog čega je došao u naš klub i odradio šta je trebalo. Ispoljili smo i dobru efikasnost što nas raduje – dodao je strateg Željezničara.

O tome kako izgleda njegova ekipa uoči starta prolećnog dela šampionata Zoran Ćurguz kaže:

-Sve što smo planirali uspeli smo da uradimo, ispunili smo plan. Pripremni period smo radili na našem terenu s posebnim akcentom na kondicionu pripremljenost i mislim da smo došli do fizionomije igre koju smo zamislili. S velikim ambicijama i puno optimizma ulazimo u nastavak sezone. Dobro igramo sva četiri momenta, posebno ofanzivne i defanzivne prekide na kojima smo radili. Možemo da budemo zadovoljni ostvarenim i jedva čekamo početak šampionata.

Cilj Željezničara u prvih šest kola proleća je da se ostvari plasman među prvih šest ekipa i izbori učešće u Ligi za prvaka.

-Na taj način bi obezbedili automatski opstanak što i jeste naš krajnji cilj, a to bi opet značilo da bi Ligu za prvaka odigrali rasterećenije i tek u takvim uslovima pokazali naš puni kapacitet i kvalitet s kojim raspolažemo. Ubeđeni smo da je u našim rukama sve, sami krojimo svoju sudbinu, a objektivno i realno je da budemo, posle 22. kola, među šest prvoplasiranih prvoligaša – rekao je Zoran Đurguz.

Sportski žurnal

 


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17