XS
SM
MD
LG

Lokosice spremne za revanš

Fudbalerke Lokomotive u četvrtfinalu Kupa Bosne i Hercegovine na svom terenu u Brčkom dočekuju ekipu Iskru iz Bugojna. Ovo će biti drugi duel ove dvije ekipe, jer su nedavno odmjerili snage u prvom kolu proljetnog dijela prvenstva kada je slavila ekipa Iskra minimalnim rezultatom 0:1.

- Poslije prve utakmice, a nakon dužeg perioda pauze i pripremne faze pred prvenstvo, to prvo kolo drugog dijela sezone nije krenulo sjajno pogotovo ne protiv ekipe koju smo evo izvukli i u Kup takmičenju. Ekipa Iskre je bila snalažljivija, a našim promašajima i nizom drugih okolnosti, uspijele su da ostvare pobjedu u našem gradu. Mislim da će nam ovaj revanš dobro doći, posložili smo neke kockice i spremni smo za tu utakmicu. Nama i jeste prioritet da prođemo što dalje u Kupu, tako da nas ne očekuje uopšte lak zadatak. Ne smijemo se opuštati, mislim da će ova utakmica biti puno bolja od one koju smo igrali protiv njih, prije nekoliko dana. Izvršili smo analizu i podićemo našu igru na jedan viši nivo, pa samim tim se nadam da ovaj put pobjeda ide u našu korist. Ne sumnjam u svoju ekipu i mislim da će svaka igračica ući maksimalno motivisano da pokažemo da nam je mjestu u vrhu, rekla je Sara Trujić, kapiten Lokomotive.

Lokomotiva i dalje traži prvu pobjedu na domaćem terenu protiv Bugojanki, a ovo će im biti šesta prilika. Meč se igra u srijedu od 15:00 časova na stadionu Lokomotiva.