XS
SM
MD
LG

Slavija traži spas (video)

Slavija - Sutjeska

Fudbalski klub Slavija ove sezone ne bilježi impresivne rezultate i nalazi se pred velikim iskušenjima. Klub je trenutno na četvrtoj poziciji Lige za opstanak, te ukoliko želi i naredne sezone da se takmiči i Prvoj ligi Republike Srpske, moraće sezonu završiti na prvom ili drugom mjestu u Ligi za opstanak.

Do kraja šampionata Slaviji i ostalim klubovima je ostalo da odigraju još šest kola. Tim iz Istočnog Sarajeva se nalazi na poziciji četiri, sa jednim bodom manje u odnosu na vodeću Modriču,a ima isti broj bodova kao Tekstilac Derventa i Drina Zvornik.

Rezultatskim poteškoćama komovalo  je i lošije finansijsko stanje u klubu. Sponzopra nema, pa je sve palo na opštinu Istočno Novo Sarajevo.

Predsjednik kluba Ljubiša Ćosić vjeruje  da će Slavija ostati u Prvoj ligi Republike Srpske, ali su spremni i na onaj lošiji scenario. Ispadanje iz fudbalske elite Republike Srpske.

 
Slavija se bori za opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske.

Prilog RTRS.

Posted by Sport DC on Thursday, May 9, 2019



Razloge za lošiju sezonu treba tražiti i u činjenici da je infrastruktura Slavije izuzetno loša. Glavni teren je u očajnom stanju,a pomoćnog gotovo i da nema. Rješenje je u gradnji terena sa vještačkom travom i uskoro će početi realizacija.

Osim izgradnje ovog terena u klubu se spremaju i na rekonstrukciji zgrade na Slavijinom pomoćnom terenu. Planirana je njena rekonstrukcija tokom ove godine, pa bi infastrukturno Slavija u novu sezonu ušla s mnogo manje briga i u mnogo boljim uslovima.


Tekstilac 0 : 0 Drina
Alfa Modriča 3 : 0 Sutjeska
Slavija 4 : 0 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 32 10 12 10 42
2 Slavija 32 11 9 12 42
3 Tekstilac 32 9 12 11 39
4 Drina 32 9 10 13 37
5 Sutjeska 32 9 7 16 34
6 Sloboda 32 4 7 21 19