XS
SM
MD
LG

Izviđač slavio u Doboju

Sloga Doboj - Izviđač

Rukometaši Sloge pružili su žestok otpor Izviđaču i nisu zaslužili da izgube. Nažalost poraženi su rezultatom 27:29. Najrealniji ishod ovog meča bio bi remi. Treba reći da je bilo nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka na štetu domaćih.

U 11. minutu nakon tri uzastopna gola gosti prelaze u vođstvo 6:4. Igrao se 18. minut kada Izviđač serijom 3:0 povećava vođstvo na četiri gola razlike 10:6. To je bila najveća prednost koju je jedna od ekipa napravila u ovom susretu. U 22. minutu serijom 3:0 Sloga se vraća u igru i dolazi na gol zaostatka 10:11. A četiri minuta kasnije novom identičnom serijom prelaze u vođstvo 13:12. Na desetominutni predah odlazi se sa neriješenim rezultatom 14:14.

U nastavku se igralo u egalu i to uglavnom gol za gol. U 38. minutu Sloga prvi put ima dva gola viška 19:17. Bila je to i njena najveća prednost u ovoj utakmici. Međutim gosti brzo stižu do izjednačenja 19:19. U 47. minutu gosti preuzimaju vođstvo 21:22. Od tog trenutka ponovo se igralo gol za gol. Tekao je 58. minut kada je Vukašin Zekić imao priliku da sa linije sedam metara Slogi donese izjednačenje. Međutim njegov šut odbranio je Matej Mandić. Rezultat je tada glasio 26:27. U posljednjem minutu ipak upravo Zekić donosi izjednačenje 27:27. U sljedećem napadu gosti postižu gol za ponovno vođstvo 27:28. Sloga je imala 22 sekunde da na revanš ode sa neriješenim rezultatom. Međutim spetljali su se u napadu, sudije nisu svirale prekršaj. Loptu je oduzeo dojučerašnji igrač Sloge Miljan Ivanović i na prazan gol pogodio za konačnih 27:29. 

Najzaslužniji za pobjedu Ljubušaka bio je upravo Miljan Ivanović koji je iz Sloge otišao upravo u Izviđač sa 10 postignutih golova, dok je Nikola Džono postigao 7 golova. U redovima Sloge najefikasniji su bili Vukašin Zekić sa 6 i Nikola Perović sa 5 golova.

Revanš meč na programu je u srijedu 29. maja u Ljubuškom.  

Premijer liga BiH – Plej-of: ”Skauti” slavili u Doboju 

Sloga – Izviđač Central osiguranje 27:29 (14:14) (FOTO)

DOBOJ – Dvorana: Srednjoškolskog centra. Gledalaca: 700. Sudije: Džemal Čedić i Dino Đerzić (oba iz Sarajeva). Delegat: Mladen Raič (Mostar). Sedmerci: Sloga 4(1), Izviđač Central osiguranje 6(4). Isključenja: Sloga 6, Izviđač Central osiguranje 12 minuta.

SLOGA: Bogdanović (4 odbrane, sedmerac), Ristović 4, Đurđević, Ognjen Maksimović, Krajišnik, Tulendić, Stanković 3, Perović 5, Lazić, Starčević, Ristić, Zekić 6, Karanović 3, Janković 4(1), Ćosić 2, Knežević (3 odbrane). Trener: Danko Panić.

IZVIĐAČ CENTRAL OSIGURANJE: Vukšić 3, G.Mišetić, Alilović 2, Kos, Ivanović 10(4), Primorac, Džono 7, Tolić, Delić 2, Maretić 2, Miličević, Kvesić (6 odbrana), Mataga, M.Mišetić, Čutura 3, Mandić (4 odbrane, sedmerac). Trener: Mario Bjeliš.

Igrač utakmice: Miljan Ivanović (Izviđač Central osiguranje)