XS
SM
MD
LG

Saradnja koja donosi rezultate

Dušan Remić i Ivan Butorović

Crnogorski golman, Ivan Butorović, odlučio je prošlog ljeta da produži ugovor sa Slavijom, i tako i drugu sezonu ostane stanovnik Istočnog Sarajeva.

U zimskoj pauzi ove sezone Butorović je dobio pojačanje, a to je bivši golman Slavije, Dušan Remić, koji je stigao u stručni štab kluba. I jedan i drugi na ovu saradnju imaju samo riječi hvale.

- Remić je veliko pojačanje za naš klub. Radio sam sa mnogo stručnjaka u karijeri, koji su jako dobri, ali Dušan spada u red onih najboljih. Izuzetno predano obavlja svoj posao. Vidi se da to radi sa puno ljubavi i želje da prenese svoje znanje na nas. Činjenica da je i on skoro završio igračku karijeru dodatno potpomaže njegov rad, jer zna šta je sada potrebno golmanu. Uz stalno usavršavanje itekako ima šta da nam kaže i zada odlične vježbe koje su od koristi, kaže nam Butorović, a onda dodaje.

- Protiv Drine u posljednje odigranom kolu na našem terenu sam direktno primjenio ono što smo radili par dana pred trening. Znali smo kakvi uslovi vladaju na našem terenu i da će biti određenih 'kvrga', te nam je šef na treningu napravio vježbu gdje se lopta poslije šuta odbijala o improvizovane prepreke, a koncentracija i brzina djelovanja su tu prioritetni. Upravo takvu situaciju sam imao i na utakmici, te je završila na najbolji način.

I 'šef' Dušan Remić ima samo riječi hvale za rad golmana u FK Slavija, kako Ivana tako i ostalih.

- Zimus sam odlučio da prihvatim poziv. Kada sam završavao igračku karijeru opredijelio sam se da radim sa mladim golmanima u školi golmana, ali poziv Slavije nisam mogao odbiti. Biti dio ovog kluba, u kakvom god da je sada stanju, je privilegija. Ivan je zaista odličan golman i momak. Sjajno izvršava sve obaveze koje postavim pred njega, ali isto tako moram pohvaliti i ostale. Od Nine Nedžibovića koji je tu tik do njega i koji strpljivo čeka svoju šansu, pa do mladih golmana iz omladinskog pogona koji treniraju sa nama i sigurno će predstavljati budućnost kluba, rekao nam je Dušan Remić.

Podsjećamo, Dušan Remić je po završetku svoje igračke karijere pokrenuo vlastitu školu golmana u kojoj stasavaju mladi golmani i koja svakim danom dobija sve više članova.


Tekstilac 0 : 0 Drina
Alfa Modriča 3 : 0 Sutjeska
Slavija 4 : 0 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 32 10 12 10 42
2 Slavija 32 11 9 12 42
3 Tekstilac 32 9 12 11 39
4 Drina 32 9 10 13 37
5 Sutjeska 32 9 7 16 34
6 Sloboda 32 4 7 21 19