XS
SM
MD
LG

Romanija upalila motore

FK Roimanija, Ple/ Foto:sportdc.net

Pod komandnom palicom trenera Srđana Delipare, novi članovi Druge lige Republike Srpske grupa "Istok" fudbaleri Romanije iz Pala počeli su jutros pripreme za novu sezonu.

Strateg Paljana Srđan Delipara, vjeruje u svoje snage, optimista je, a osnovni cilj je sačuvati drugoligaški status.

Sa igračima koji su nosili dres prošle sezone nastavlja se saradnja ali tu nije kraj. 
Druga liga je izazovno i kvalitetno takmičenje u odnosu na regionalni "Jug" i ovog ljeta u redovima paljanske Rome je bilo prometno.

Agilna uprava na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Sašom Lasicom radila je na jačanju igračkog kadra.
Iz FK Glasinac dolaze provjerena i iskusna fudbalska imena: Marko Blagojević, Đorđe Jovanović i Nikola Živković (vratili su se u staro jato), Đorđe Pustivuk stiže iz Podgraba, Jovan Parađina iz Slavije, a Nikola Mijović iz Crvene Zvijezde 09.

Sa "prinovama" nije sve završeno. Ponovo su u najdražem dresu i paljanska "djeca": Ognjen Jolović, Ognjen Erić, Aleksa Cerovina, Miloš Koroman, Njegoš Muharemović, Miroslav Mićo Lazarević i Mladen Janković.

Do početka sezone 11. avgusta kad sve to legne na svoje mjesto, kako se to kaže i sve kockice slože baš kako treba Paljani će svakom biti tvrd orah.

Fudbalerima Romanije, agilnoj upravi, struci u novoj sezoni portal "Sportdc" želi da ostvare zacrtane ciljeve, vrate se na stare staze slave, a u njihovu volju, elan i ljubav prema fudbalu i paljanskoj "Vučici" ne sumnjamo.


Sokolac 1 : 1 Željeznica
Romanija 4 : 2 OFK Podgrab
Rudo 3 : 0 Han Pijesak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sokolac 10 8 2 0 26
2 Željeznica 10 6 1 3 19
3 Rudo 10 5 1 4 16
4 Romanija 10 4 0 6 12
5 Han Pijesak 10 2 1 7 7
6 OFK Podgrab 10 1 3 6 6