XS
SM
MD
LG

Tijaninih 27 poena za sigurnu pobjedu nad Tajlandom

Foto: volleyball.ioqt.2019.fivb.com

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Tajland sa 3:0 (25:15, 25:22, 25:18) u 1. kolu kvalifikacionog turnira u poljskom Vroclavu  za Olimpijske igre u Tokiju.

Prvi set je obilježilo osam as poena srpskih odbojkašica, prije svega Tijane Bošković i Brankice Mihajlović, te loša organizovanost u odbrani protivnica. Srbija je sjajno otvorila meč i odmah je stvorila veliku prednost, koja je rasla iz poena u poen. Kasnije to otišlo i na dvocifrenu prednost i lagano su olimpijske šampionke osvojile set sa 25:15. Drugi set je bio potpuno drugačiji, igralo se u mini serijama, Tajlanđanke nisu dozvoljavale Srpkinjama da se odvoje, čak su u jednom trenutku i povele sa 18:15. Poslije tajm-auta Zorana Terzića stvari su se popravile i na kraju je na semaforu pisalo 25:22.

Tajland je dobro otvorio treći set i poveo sa 5:1, održavale su kratko tu prednost, a onda je Tijana sa dva asa donijela vođstvo svojoj ekipi. Kasnije je to otišlo na 19:14 i završilo sa 25:18.

Najefikasnija na meču bila je Tijana Bošković sa 27 poena, Brankica Mihajlović je imala 15, a na drugoj strani Sitirak i Nuekjang  po osam poena. Selekcija  Srbije igra sutra od 17 časova protiv Portorika,  onda u nedjelju protiv domaćina Poljske u 20.30, a samo će prvoplasirana ekipa izboriti plasman na Olimpijske igre u Tokio naredne godine.