XS
SM
MD
LG

Put kojim se mora ići za dobrobit futsala: KMF Policajac pokreće futsal školu

Šampion Druge lige Republike Srpske grupa ''Zapad'', KMF Policajac, odlučio se na pokretanje prve futsal škole u Banjoj Luci.

Nakon što su pred početak prošle sezone fomirali respektabilan igrački kadar i sa lakoćom ušli u Prvu ligu Republike Srpske, ovaj put su se Policajci odlučili za još jedan korak naprijed, nešto što je jedini ispravan način rada i jedino što može donijeti boljitak ovom sportu, pokretanje futsal škole.

Školu će voditi treneri Srđan Tomašević, koji je inače i trener seniorskog tima, kao i Nikša Gligić. U razgovoru za naš portal Srđan Tomašević ističe da je pokretanje škole i bio jedan od ciljeva kod pokretanja kluba.

- Prilikom osnivanja kluba, uprava je zacrtala ciljeve. Pored ulaska u Prvu ligu Republike Srpske, jedan od ciljeva je bio i osnivanje omladinske škole. Planirano je da u školi rade licencirani treneri i da škola privuče što veći broj polaznika.   U zavisnosti od uzrasta i broja polaznika formiraćemo uzrasne kategorije. Treninzi će se održavati u sportskim dvoranama i školskim salama na  teritoriji grada Banjaluke, a ako bude zainteresovanih i šire, u ostalim gradovima Republike Srpske. Svi zainetersovani se mogu informisati na facebook stranici ili putem telefona koji se nalaze na plakatu, rekao je za naš portal Srđan Tomašević, te dodao:

- U BiH, a pogotovo Republici Srpskoj, gotovo da i nema omladinskih škola futsala, sporta koji je svoju ekspanziju doživio posljednjih godina u Evropi. Konkretno u Banjoj Luci nema niti jedan klub, tako da ukoliko ovaj sport dobro predstavimo mladim, očekujemo dobar odziv.

 


Čelinac 6 : 4 Viktorija
Policajac 1 : 3 Jošavka
Starčevica 7 : 3 Gradiška
Sokrates 2 : 3 Ljubić
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Policajac 14 11 2 1 35
2 Viktorija 14 9 0 5 27
3 Čelinac 14 7 1 6 22
4 Starčevica 14 6 2 6 20
5 Jošavka 14 6 2 6 20
6 Gradiška 14 6 0 8 18
7 Sokrates 14 3 1 10 10
8 Ljubić (-4) 14 4 0 10 8