XS
SM
MD
LG

Marinović objavio spisak za Nemačku

Selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović je objavio spiska za naredni kvalifikacionu okršaj za odlazak na Evropski šampionat. Njegove izabranike čeka tim Nemačke. Susret  će se igrati u Zenici, na Bilinom polju 15. oktobra u 18 časova.

Govoreći o spisku pozvanih fudbalera Marinović je rekao:

-Nema većih promena u odnosu na susret sa Belgijom. Maksimović je izostavljen  zbog povrede. Ostali su zdravi i samo mogu da se nadam da tako bude do utakmice. Imamo poteškoća, jer je jedan deo pozvanih fudbalera  standardna u svojim klubovima, dok drugi nemaju kontinuitet igara. Šta je tu nje. Očekuje san utakmica sa jednom od najboljih mladih selekcija ne samo Evrope, već i sveta.

Dotakao se Marinović i susreta sa Belgijom. Kaže da mnogi nisu verovali da mogu do dobrog rezultata, a on i njegovi izabranici su to uradili:

Mi smo verovali da možemo da se nosimo sa Belgijom. Želeli smo videti gde smo u odnosu na ove velike selekcije i sada znamo da se sa njima možemo da nosimo. Protiv Nemaca idemo da igramo, da se borimo, pa što da i ne izborimo dobra rezultat, kaže Marinović

Na njegovom spisku su:

Golmani: Vladan Kovačević (Sarajevo), Martin Zlomislić (Široki Brijeg), Kenan Topolović (Zrinjski).

Odbrana: Halid Šabanović (Sarajevo), Nemanja Nikolić (Radnički Niš), Ivan Milićević (Varaždin), Amar Beganović (Sloboda), Besim Šerbečić (Sarajevo), Nihad Mujakić (Kortrijk), Jasmin Čeliković (Zrinjski), Vedran Vrhovac (Čelik).

Vezni red: Andrej Đokanović (Sarajevo), Amar Ćatić (PSV), Petar Bojo (Željezničar), Zinedin Mustedanagić (Češke Budejoivce), Marijan Ćavar (Ajntraht Frankfurt), Anel Šabanadžović (AEK), Miloš Brkić (Mura), Vladan Danilović (Borac).

Napad: Jovan Motika (Radnik), Benjamin Hadžić (Hanover), Nardin Mulahusejnović ( Maribor) i Ermedin Demirović ( Sent Galen).

Nakon prva dva kola  mlada bh reprezentacija nalazi se na prvom mestu grupe 9 sa četiri osvojena boda iz dvije odigrane utakmice i gol razlikom 4:0.