XS
SM
MD
LG

Respektujem Kragujevčane, ali verujem u moje momke

Slađan Nikolić - foto: lična arhiva

Za razliku od ostaslih prvoligaša, "rudari" iz Lazarevca su se spremali za start u Srpskoj ligi, a  obaveštenje da će igrati u društvu prvoligaša stiglo je iznenada, dve nedelje pre početka prvenstva. Trebalo je da za  kratko vreme dovesti kvalitetna pojačanja, proveriti njihove mogućnosti i formirati tim. Nimalo lak zadatak za trenera Slađana Nikolića. Sudeći po trenutnim poziciji na tabeli, izgleda da je u vremenskom ,,cajtnotu’’ vukao brze i prave poteze. Pozicija broj osam i 14 bodova mogu da raduju , pogotovu ako se zna da su od deset utakmica šest odigrali na gostovanjima.

- Razumljivo je da je bilo malo oscilacija u igri, pada koncentracije i izvesne fizičke manjkavosti. Pokušali smo uočene slabosti da rešavamo u hodu, na treninzima i prijateljskim utakmicama – kaže o problemima koji su mu bili na putu  Slađan Nikolić.

Uvek je spreman da prednost da direktnoj igri. – U zavisnosti od profila igrača koje imam, pobornik sam direktne igre, i ne želim  igrače da previše opteretim pasovima i suvišnim kombinacijama. Fudbal počiva na jednostavnosti. Kako slikovito kaže: - Više volim način igre Liverpula nego Gvardiolnin u Mančester Sitiju.  Samo da ,,preživimo’’ ovu jesen i zadržimo sadašnje pozicije, na proleće će biti druga priča – jasan je cenjeni stručnjak.

U nedelju u Lazarevac stiže Radnički 1923. – Kragujevčani su zapali u trenutnu rezultatsku krizu. Koliko sam primetio, dobri su u ofanzivi i sa nekoliko individualaca, predstavljaju moćan tim. Neću preterati ako kažem da po kvalitetu spadaju među 5-6 ekipa u ligi. Očekuje nas izuzetno teška utakmica i pokušaćemo da nametnemo naš stil igre i zabeležimo važnu pobedu – nije štedeo epitete Nikolić za uvaženog rivala, verujući da njegovi momci mogu stići do pobede.