XS
SM
MD
LG

Stonoteniserka Ana Sladoje iz Istočnog Sarajeva kadetska prvakinja BiH 

Ana Sladoje i Marko Mičić, članovi Škole stonog tenisa Šampion iz Istočnog Sarajeva zajedno su sa Andrejom Kožulom, kolegom iz Kreševa, nastupali  ispred STK Kreševo na državnom prvenstvu BiH za najmlađe kadete i kadetkinje (uzrast do 10 godina), koje je u nedelju održano u Banja Luci.

Ana Sladoje osvojila je zlatnu medalju, pobjedom u finalu nad Tuzlankom Nađom Đulović.

- Ana je čitav turnir igrala šampionski i zaluženo je osvojila titulu prvakinje BiH. Grupnu fazu je završila sa dvije pobjede, a u četvrtfinalu slavila je protiv domaće takmičarke sa 3:0. Uslijedile su još dvije pobjede nad stonoteniserkama iz Tuzle. U polufinalu je slavila sa 3:1, dok se u finalu igralo neizvjesno do zadnjeg pojena – rekao je Slaviša Zirojević, trener ŠST Šampion.

Ana je u finalnom susretu povela 1:0, a onda je došlo do rezultatskog preokreta i vođstva Đulovićeve od 2:1. Uz stručne savjete svog trenera Zirojevića, uspjela je da dobije četvrti i peti set za konačnih 3:2 i naslov državne prvakinje.

Marko Mičić završio je takmičenje u grupnoj fazi. Imao je jednu pobjedu i dva poraza, što nije bilo dovoljno za prolaz dalje. Njegov kolega Andrej Kožul zauzeo je treće mjesto. U polufinalu zaustavljen je od Adija Muratovića iz Tuzle, osvajača državnog prvenstva.