XS
SM
MD
LG

Kragujevčani trijumfalno sa Marakane

Foto: H.D.Vujanović

Grafičar je danas nastupio sa 9 bonus igrača u prvoj postavi i ta mladost kao da je bila opčinjena činjenicom da se igra na Marakani. Stegnuti, sa puno grešaka, bez lucidnosti i maštovitosti koja ih je do sada krasila naišli su na goste iz Kragujevca koji su napravili čvrst bedem pred svojim golom i brzim kontranapadima ugrožavali protivnika.
Radnički svoju prvu priliku imaj već u 8. minutu kada Maksimović šutira glavom sa 7-8 metara, kraj gola. Isti igrač ponovo ima stopostotnu šansu u 26. minutu, na jedan centaršut bek domaćih Dabić je podleteo, Maksimović se našao usamljen na desetak metara i uputio prizeman udarac, a vratar Savić nogom intervenisao i otklonio opasnost. Posle dve propuštene prilike Maksimović je mogao biti asistent u 34. minutu, vrativši povratnu do Nikodijevića koji je sa 18 metara uputio snažan udarac, ali pravo u vratara.
Grafičar bezidejan i bez prilika za gol, a zabeležili smo u 51. minutu prvi i jedini udarac u okvir gola na utakmici od strane Fićovića, Raičević je lagano ukrotio taj šut. U 79. minutu posle greške Konatara kod aut linije na polovini gostiju, Varjačić je povukao brz kontranapad, odigrao na Nikodijevića, a ovaj sa par metara loptu glavom šalje u mrežu.
Dva minuta do kraja utakmice Dabić je ponovo ispao po desnoj strani, a danas sjajni Maksimović ušao u kazneni prostor i kada je zaobišao Savića ovom nije preostalo ništa drugo nego da ga sruši. Izvođač ispravno dosuđenog kaznenog udarca je bio Varjačić i tako zapečatio sudbinu lidera.

GRAFIČAR - RADNIČKI 1923 0:2 (0:0)

STADION: Rajko Mitić. GLEDALACA: 1000. GL.SUDIJA: Nikitović Ivan. POM.SUDIJE: Peranović Dragan i Mikalački Ivan. STRELCI: Nikodijević 79.min i Varjačić 89.min (k.u.) (Radnički 1923). ŽUTI KARTON: Milenković (Radnički 1923).
GRAFIČAR: Savić, Stanojev, Konatar, Stojić, Mrkela (Marjanović), Gavrić, Marong (Đorđević), Dabić, Eraković, Fićović, Kukuličiuć (Panović).
RADNIČKI 1923: Raičević, Mijatović, Petrović, Aleksijević, Nikodijević (V.Popović), Milenković (Ćirović), Vidović, Varjačić, Maksimović (A.Popović), Rađen, Filipović.