XS
SM
MD
LG

Dejvis kup: Krajinović osigurao Srbiji čevrtfinale

Foto:daviscup.com

Filip Krajinović savladao je Žo Vilfreda Congu sa 2:0 (7:5,7:6) i tako donio prvi poen Srbiji u duelu sa Francuskom na finalnom turniru Dejvis kupa u Madridu.

Filip je bio dominantniji igrač, kontrolisao je igru i prvi je došao do brejk lopti. U sedmom gemu vodio je sa 40:0, ali je Francuz to odbranio, kao i u 11. gemu, s tim što je tada došao do još jedne brejk prilike i nju je iskoristio, a zatim potvrdio brejk i osvojio set sa 7:5. Već na startu drugog je imao tri nove šanse, ali se Conga ponovo odbranio. Ubrzo je i Francuz stigao do jedne brejk šanse, no Krajinović je bio siguran i otišlo se u taj-brejk. Tu su razmjenili po dva mini-brejka, da bi srpski teniser stigao i do trećeg, kog je potvrdio i sa 7:6(5) stigao do pobjede koja Srbiji osigurava četvrtfinale.

Drugi meč igraju Novak Đoković i Benoa Per, ukoliko Novak pobjedi Srbija će sigurno biti prva u grupi i u četvrtfinalu ići na Rusiju. Ukoliko Per iznenadi, a zatim Francuzi pobjede u dublu Francuska će biti prva i igrati sa Rusijom, dok bi srpski tim išao na Španiju.