XS
SM
MD
LG

’’Boračka’’ pred više od 200 gledalaca savladala ’’Gradišku’’

Boračka, Gradiška

Da se bar utakmica igrala u Gradišci…

Ovu rečenicu je nakon završetka derbi susreta trećeg kola Druge futsal lige Republike Srpske grupa zapad između ''Boračke'' i ''Gradiške'' izgovorilo više od 200 prisutnih gledalaca u sportskoj dvorani u Kozarskoj Dubici.

Prvi istorijski derbi dva gradiška kluba malog fudbala pružio je mnogo toga, devet golova, nekoliko preokreta, uzbudljivih momenata i pregršt fenomenalnih poteza koji u posljednje vrijeme sve više publiku sa velikih privlači na male terene.

No, krenimo redom. Domaći su krenuli veoma ofanzivno, međutim nakon što su tri puta pogodili okvir gola uslijedio je šok. Škorić se u šestoj minuti našao u izglednoj prilici i matirao Latinovića za 0:1. Samo minut kasnije domaći dolaze do izjednačenja, a strijelac je bio Gavrić.

Veliki preokret domaćinu donio je upravo Gavrić koji je do kraja prvog dijela još dva puta tresao mrežu Bojanića. Prvo je lijepo pogodio u 15. minuti za 2:1, da bi dva minuta prije odlaska na odmor Kovljen ponovo stvari vratio na početak.

U posljednjem minutu prvog poluvremena Vukobratović neoprezno povlači futsalera domaćih, a po mišljenju arbitara dovoljno za šesti prekršaj odnosno akumulirani kazneni udarac. Siguran realizator bio je najbolji igrač utakmice Gavrić.

Futsaleri ''Boračke'' bolje otvaraju drugi dio i u 24. minuti preko Ćulibrka udvostručavaju prednost na 4:2. Nakon toga uslijedio je period borbene igre na sredini terena sa po nekoliko sjajnih prilika na obje strane. Rezultat 4:2 na semaforu je stajao sve do 35. minute kada gosti za samo šezdesetak sekundi zahvaljujući Škoriću i Aniću dolaze do rezultatskog egala i potpunog povratka u meč.

Posljednjih pet minuta i jedni i drugi odigrali su veoma oprezno, a jedan trenutak nepažnje futsalera Gradiške dva minuta prije zvuka sirene iskoristio je Ćulibrk koji je ''Boračkoj'' obezbijedio drugu pobjedu u premijernoj sezoni i vodeće mjesto na tabeli.

Mnogobrojna publika u dubičkoj dvorani gromoglasnim aplauzom na kraju pozdravila je futsalere ''Boračke'' i ''Gradiške'' koji su im se odužili na najbolji mogući način, lijepom fudbalskom predstavom.

Utakmica je bila i humanitarnog karaktera pošto je prikupljeni novac od prodatih karata uručen porodici tragično preminulog Svetka Ćibića iz Kozarske Dubice.


Viktorija 3 : 0 Dubica
Sokrates 4 : 5 Prijedor
Boračka 5 : 4 Gradiška
Starčevica 0 : 5 Borac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Prijedor 3 3 0 0 9
2 Boračka 3 2 1 0 7
3 Viktorija 3 2 0 1 6
4 Borac 3 1 1 1 4
5 Gradiška 3 1 0 2 3
6 Sokrates 3 1 0 2 3
7 Starčevica 3 1 0 2 3
8 Dubica 3 0 0 3 0