XS
SM
MD
LG

Mladost uzela Kup Republike Srpske

Odbojkaši brčanske "Mladosti" osvojili su Kup Republike Srpske, savladavši večeras u finalnoj utakmici na domaćem terenu ekipu Ljubinja sa 3:0, po setovima 25:14, 25:21 i 25:16.

Trener Odbojkaškog kluba "Mladost" Branko Mišić rekao je novinarima da ova titula znači mnogo klubu, jer se "Mladost" automatski plasirala u završnicu Kupa BiH.Mišić je čestitao protivničkoj ekipi na osvojenom drugom mjestu, časnoj igri i borbi.

On je dodao da brčanskom klubu slijedi kratka pauza, a već u subotu ih čeka nastavak takmičenja u Evropi.

 

Trener Odbojkaškog kluba "Ljubinje" Miladin Rudan čestitao je domaćinu takmičenja na zasluženo osvojenom Kupu Republike Srpske i dodao da je prezadovoljan plasmanom njegovog kluba u funale tog takmičenja.

- Ipak je 'Mladost' skup pojedinaca koji su ubjedljivo sedam-osam godina najbolji u BiH. Mi smo se trudili da pružimo što bolji otpor - rekao je Rudan.

Rudan je istakao da je Ljubinje poznato po školi odbojke, i da, iako je u posljednje vrijeme primjetno osipanje muške populacije u Ljubinju, klub je zadnjih godina uspio da se izbori za plasman u sve finalne turnire.

Za najboljeg igrača finalne utakmice Kupa Republike Srpske proglašen je odbojkaš "Mladosti" Јovan Delić.

Utakmica je odigrana u dvorani Gimnazije, gdje je počela i finalna utakmica Kupa Republike Srpske za odbojkašice između brčanskog "Bimal Јedinstva" i banjalučkog "BL voleja".