XS
SM
MD
LG

Mladost čuva Kup

Mladost, Brčko

Odbojkaši prvaka Bosne i Hercegovine, odličnim nastupom pred domaćom publikom, ubjedljivim rezultatom 3:0 u setovima, savladali ekipu OK Ljubinje u finalnom susretu kupa RS-a. Meč je adekvatno ispraćen humanitarnim karakterom, namijenjen prikupljanju nužne pomoći našem sugrađaninu, Predragu Šariću. Predraga očekuje transplatacija bubrega u Francuskoj, za koju je potrebno prikupiti 140.000 KM.

Prema očekivanom, odbojkaši Mladosti rutinskim izdanjem obezbijedili su prvi pehar ove sezone. Rezultatom po setovima 25:14, 25:22, 25:16, deveti put uzastopno, Brčaci su pobjednici kupa Republike Srpske.

Trener domaćeg tima, Branko Mišić, u ovom susretu pružio je šansu i igračima koji su do sada zabilježili manju minutažu. Tako su svoje mjesto u početnom  sastavu zauzeli Trakić, Popović i Divljan. Nošeni igrom iskusnog Delića, Ćendića i Gajića, uz dodatak svježe krvi, odbojkaši Mladosti ekspresno su stigli do ubjedljivog vođdtva u prvom setu. Početnih 15 poena na meču, 12 su realizovali domaći igrači. Sigurnom igrom u polju i efikasnim napadima, gostima su prepustili osvajanje 14 poena u prvom setu.

Nastavak susreta pružio je nešto više uzbuđenja ljubiteljima odbojke u Brčkom. Nakon serije 0:3 na startu drugog seta, gosti, koji su odlično servirali u ovom periodu igre, nagovijestili su da se neće tako lako predati u borbi za pehar. Ipak, aktivnom blokom igrom, u kojoj se periodično isticao i mladi Niša Tanić, koji je opravdao povjerenje trenera Mišića, uz dodatak dobrog servisa, domaći su ubrzo rezultatsku klackalicu prevagnuli na svoju stranu. Skoncentrisanom igrom, obezbijedili su osvajanje i drugog seta, rezultatom 25:21.

Treći set, u takvom odnosu snaga, predstavljao je čistu formalnost. Hrabra igra gostujućeg sastava nije prošla nezapaženo u ovom duelu. Svoj omaž ekipi Ljubinja, nakon meča odao je i šef struke Brčaka. Ipak, nedovoljno za izuzetno kvalitetan sastav Mladosti, koji je i u ovom meču pokazao da se ističe kao glavni favorit za osvajanje preostalih trofeja na domaćoj sceni.

Ispunjen je prvi cilj ove godine. Odbrana pehara kupa RS-a, jedan je od glavnih zadataka ove sezone. Nadam se da ćemo u nastavku dodatno poboljšati i utisak koji smo do sada ostavili u MEVZI. Današnji meč, presudilo je naše iskustvo naspram mlade ekipe Ljubinja, kojoj čestitam na prolasku u finale i pruženom otopu i finalu. Izjavio je Jovan Ćendić, iskusni primač servisa brčanske Mladosti.

Jovan Delić izabran za najboljeg igrača finala

Korektor brčanske Mladosti, Jovan Delić, proglašen je za najboljeg igrača turnira. Svoju veličinu, pomenuti Delić pokazao je gestom vrijednog svake pohvale. Novčanu nagradu namijenjenu najboljem igraču, Delić je proslijedio u svrhe liječenja Predraga Šarića!