XS
SM
MD
LG

U posljednja tri kola čak četiri kluba će strahovati da eventualno mogu ostati bez plej ofa

Gradski stadion Srebrenik

Sredinom marta nastavlja se sezona u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine, a do kraja regularnog dijela ostala su još samo tri kola. Jedini siguran putnik u plej of je za sada ekipa SFK 2000 Sarajevo, koja na svom kontu ima 33 osvojena boda. 

U posljednja tri kola čak četiri kluba će strahovati da eventualno mogu ostati bez plej ofa. Emina Mostar i Lokomotiva Brčko imaju po 22 boda, a prate ih Iskra sa 21 i Radnik koji ima 15 osvojenih.

Daleko u najboljem položaju su Mostarska Emina i Brčanska Lokomotiva kojima će trebati samo jedan bod iz tri kola kako bi obezbjedili plej of, međutim Emini daleko lakši raspored ide na ruku za razliku od Lokomotive, barem na papiru.

Emina će prvo gostovati ekipi Alfi Modriči, zatim dočekuju na domaćem terenu Drinu iz Zvornika, a onda idu na megdan Bijeljinskom Radniku. Sa druge strane Lokomotiva u 12. kolu u Brčkom dočekuje lidera na tabeli, SFK 2000 Sarajevo, pa im slijedi duel protiv Širokog Brijega u gostima, a u posljednjem kolu prvog dijela sezone kod kuće će dočekati Iskru.

ŽFK Lokomotiva Brčko

Sve će naravno zavisiti u kakvom sastavu će u nastavak sezone ući i Bugojanska Iskra, koju je u zimskom prelaznom roku napustilo veliki broj igračica. Iskra će igrati dvije uzastopne utakmice na domaćem terenu, protiv Širokog Brijega i direktnog rivala za to četvrto mjesto, ekipe Radnika iz Bijeljine, a u posljednjem kolu gostuju u Brčkom kod Lokomotive. 

Radnik je daleko u najtežem položaju, ali nije nemoguće da i njih vidimo u plej ofu na proljeće. Tim iz Semberije će morati pobjediti najmanje dva meča, uključujući i Iskru, pa zatim sačekati eventualno dva poraza tima iz Bugojna do kraja. Njihov raspored je takav da će kod kuće igrati protiv Drine, gostovaće Iskri i za kraj će dočekati Eminu.

Tabela jasno kaže, da eventualna tri poraza Iskre i dvije pobjede Radnika, tim iz Bugojna izbacuje u plej aut, a ekipu Dragana Jevtića vodi u doigravanje za prvaka Bosne i Hercegovine. 

Naravno, ovo su samo kalkulacije i mogućnosti. Prelazni rok traje još nešto više od dvije sedmice i ostaje da se vidi u kakvim sastavima će timovi ući u nastavak sezone, ali nema sumnje da nas očekuje još jedna veoma zanimljiva završnica u Premijer ženskoj ligi Bosne i Hercegovine. 

ŽFK Radnik Bijeljina


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6