XS
SM
MD
LG

Famos učvrstio poziciju najuspješnijeg kluba: Deset seniorskih medalja stiglo u Vojkoviće

Željko Šiljegović sa peharima

Džudo klub Famos je na danas održanom prvenstvu Republike Srpske za seniore u Mrkonjić Gradu još jednom potvrdio svoj primat u Republici Srpskoj, te je sa deset medalja ponovo bio najuspješniji klub na prvenstvu.

U muškoj konkurenciji Famos je osvojio isto medalja koliko i Leotar, ali su Trebinjci zbog zlata više stigli do ekipnog trijumfa, a Famos se morao zadovoljiti srebrom, ispred Slavije koja je završila kao treća. Ekipu iz Vojkovića je zadesio i peh, budući da se Vuk Elez povrijedio u finalu, ali je zato Saša Bjelica odradio sjajno takmičenje i stigao do zlata krunisavši dan velikom pobjedom nad balkanskim prvakom Nikolom Boljanovićem.

Kod djevojaka, Famos je izveo jako mladu postavu, ali je i to bilo dovoljno da se nađu među tri najbolje ekipe u ukupnom plasmanu. Rezultat je utoliko veći kada se doda da je Mila Petrović umjesto svoje kategorije, radila veću težinsku kategoriju gdje je zaustavljena u finalu

Uporedo sa prvenstvom Republike Srpske za seniore, održano je i prvenstvo za poletarce, a Famos je osvojio u muškoj konkurenciji dva zlata, srebro i bronzu, što je bilo dovoljno za najbolji tim u ekipnom plasmanu u kategoriji poletaraca. Prvaci Republike Srpske su postali Nikola Andrić i Nikola Novaković.

SENIORSKE MEDALJE:

Zlato: Saša Bjelica
Srebro: Vuk Elez, Igor Vračar, Mila Petrović, Maja Bjelica, Lana Lubura
Bronze: Marko Ždrale, Boris Ristović, Anđela Veselinović, Tamara Lubura